Fotogalleri::YellowKorner

Fotografi som kunstart er forholdsvis ny og der findes ikke mange gallerier kun med fotografi i Danmark.

I Silvan (byggemarkeder) og Ikea (møbelhuse) kan man købe indrammede plakater, som er baseret på fotografi for en slik. Kvaliteten, synes jeg, er elendig. Dels er der selve trykket og rammen og så er der lige motiverne. Det er masseproducerede ting som skal ramme den brede smag. Ikke at der er noget forkert i det….men det skal ikke op på mine vægge.

De få gallerier, som har fotografi på hylderne har en tendens til at det skal være åh så kunstnerisk og så koster det en bondegård (eller spisen af en jetjager).

Derfor blev jeg på mange måde positivt overrasket da jeg faldt over YellowKorner i Paris for nyelig, helt tilfældig.

“YellowKorner was created in 2006 by two friends, Alexandre de Metz and Paul-Antoine Briat, both lovers of photography from a young age.
The YellowKorner concept is very simple: to introduce the greatest photographers from all over the world and to increase the number of copies of their work to make it accessible to as many collectors as possible. So, instead of offering 10 prints at £5,000, YellowKorner chooses to publish 500 at £100.”

YellowKorner har gallerier i 72 lande  – men ikke i Danmark, desværre. Men i vort broderland Sverige har de et. Der er ca 20 i Frankrig og fire i Paris alene…

Jeg kan i sagens natur ikke bringe billeder fra galleriet da jeg ikke har fået lov men jeg kan kun opfordre dig til at besøge deres hjemmeside. Er det står kunst alt sammen ? Næh, men der er rigtigt mange gode billeder

Der hænger nu billeder købt der i mit hjem….

Skriv en kommentar