World Press Photo 2018 – gode billeder, gode historier (omend ofte deprimerende)

Som fotointerreseret er World Press Photo udstillingen næsten et must – der er det også hvis du er almen samfundsinteresseret.

Hvert år omkring oktober måned viser World Press Photo deres vinderbilleder i Politikkens Hus i København (og andre steder i landet), hvert år er jeg gæst, hvert år går jeg derfra lidt klogere og lettere deprimeret.

Alt ovenfor er kopieret fra mit indlæg omkring WPP 2016 – og det er det fordi det stadig er gældende !

tag dig tid til ikke bare at se men også til at læse

Jeg har set WPP sammen med min datter og var i år ikke på samme måde tom tidligere opfyldt af gru og desillusion. Jeg synes at der var mindre krig, død og ødelæggelse – og så alligevel ikke. Men det var mindre krig og krigzone end der har været tidligere. Men det må må ikke få dig til at tro at der er mindre krig i verden !

Hvis du er i tvivl så tjek her: https://www.globalis.dk/Konflikter

Som altid er der gode billeder og jeg blev opmærksom på historier som jeg ikke kendte til og der med er jeg endnu en gang blevt bekræftet i hvor vigtigt foto journalistik er.

Der er en glæde at også i år fik en dansk fotograf en præmiering. En 3. plads i kategorien sport gik til Nikolaj Linares.

Alt gjorde indtryk men måske var det “Resignation Syndrome”  af svenske Magnus Wennman, som gjorde størst indtryk. Måske ikke billedet i sig selv men den “vilde” historie. Den fik en “first prize singles” i kategorien “People”. Se det her: https://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2018/people/magnus-wennman

Tag ind og se den !

PS: vil lige nævne Kadir van Lohouizen fra Noor Images

Han har leveret på et meget højt niveau i 20 år ! Og Noor , som Jan Grarup var en del af tidligere, leverer fantastiske billeder og historier og har, udover Kadir, så gode fotografer som fx Pep Bonet, Andrea Bruce og Sebastian Liste. Tjek dem ud !

Skriv en kommentar