Vil du lære at fotografere ?

Fotografi er populært som aldrig før og mange vil gerne lære at fotografere men hvor går man hen ?

Fotografi er et håndværk og ingen håndværk lærer man ved at ligge på sofaen eller sidde bag en skærm
Der er rigtig mange måder at lære at fotograferer på og det er meget individuelt hvilken metode, der virker for den enkelte.

Nogle tygger sig igennem bøger, nogle ser tutorials på Youtube, nogle tager på kursus og med andre er det 100% learning by doing.  Jeg tror, det for mange er en kombination af de mange muligheder, der virker.

Så meget end teknik

Fotografi er meget mere end teknik – men det hjælper voldsomt, hvis du kan lidt teknik. Eller sagt på en anden måde: du får hurtigere lavet de billeder, du gerne vil, hvis du kan noget teknik. Tænk på, at du skal have en fotografisk værktøjskasse, hvor fototeknik er en del af den –  sammen med grejet og din visualitet. (læs også om Et paradigmeskiftet i fotografiet )

Fotograf Jakob Kjøller har lavet en ebog om fotografi, som har fået sin egen hjemmeside og tilhørende Facebookside. Jakob kan godt sine ting – derfor blogger han også om fotografi hos FotoMalia, som efter min mening er en af de bedste (måske den bedste ?) danske blog om fotografi.

“Fotografens Håndbog handler om grundlæggende fotografi og giver dig en kort introduktion til, hvad der er hvad og hvordan du bruger det.”

Hvis du kan nøjes med at få et afsnit hver fredag er den helt gratis ! Men du kan også købe den her og nu – Bogen koster pt 250 kr (men den bliver billigere).
Hver fredag bliver det “løsladt” et nyt kapitel på hjemmesiden – så stay tuned !

Det gode ved bogen – sidder med kapitlet om blænde – er at der også kommer en opgave, der knytter sig til kapitlet. Smart, ik ?

Paletten af muligheder er stor

Jeg selv har været hele paletten af muligheder rundt for at lære at fotografere igennem og har et par erfaringer, jeg gerne vil dele:

  • du kommer ikke uden om at lære at redigerer dine billeder. Glem det puritanske og romatiske om ikke at ville redigerer (hvilket du for øvrigt også kan gøre i kameraet ved at bruge filter (nogle typer kameraer) eller bruge picture styles / picture controls som kan ændre udtrykket af dine billeder væsenligt !
  • at være med i en fotoklub kan være en god ting. Men tro ikke du lære håndværket der. Det har jeg ikke oplevet nogle klubber gøre.
  • jeg har været på forskellig workshops igennem tiden. Her er et par “anmeldelser”:  workshop hos Helga Theilgaard, workshop omkring flashtotografering hos Jesper Koefoed, kursus i gadefotografi med workshops4u

 

PS: Nope! – dette indlæg er ikke sponsoreret.

Skriv en kommentar