Udover at være misunderlig på Sverige er jeg det også på Berlin

Sverige kan noget med fotografi som vi ikke kan i Danmark. Og Berlin kan også en masse fotografisk !

For kort tid skrev jeg om min godmodige misundelse på Sverige som kan en del med fotografi som vi ikke kan i Danmark. Det kan de også i Berlin selvom det umiddelbart virker mere retfærdigt end med Sverige. Berlin har 3.6 mio indbyggere (Øresundsregionen har fire millioner, så jeg har stadig et håb.)

Måske er Berlin bare større og inspirerer mere ? U2 indspillede det fantastisk “Achtung Baby” album i legendariske Hansa Top Studio og genopfandt sig selv ligesom David Bowie og Iggy Pop har lavet fantastisk ting der.

Berlin er en fantastisk “fotoby” at tage til. Der er mennesker, mange mennesker. Der er ny og gammel historie. Der er moderne arkitektur. Der er betonslum, U-bahn, restauranter og natklubber. Der er punkere og diskere. Der er….alt !

Ligemeget hvad du fotografere er Berlin et godt sted.

Men så er der også deres fotografiske museer og huse som du ikke bør snyde dig selv for !

Helmut Newton Foundation

Ikke mange der interesserer sig bare lidt for fotografi har ikke hørt om Helmut Newton. Udover den faste udstilling med Helmut og hans kone June (under psedonym: Alice Springs) er der også andre fotoudstillinger der.
Og stedet er storslået ! Det er på 1500 kvadratmeter i et gammel kasino, der tilhørte en prøjsisk officer.

Supernemt at komme til: https://helmut-newton-foundation.org/en/

c/o Berlin

Når du besøger Helmut Newton Foundation skal du også besøge c/o Berlin, der bor i Amerikahaus for enden af vejen, lige overfor togstation Zoologischer Garten.

Der finder du udstillinger (fx lige nu med netop afdøde Robert Fransk, bog handel, café og foto workshops for både børn og voksne !

Genialt sted ! – helt naturligt afholdes deres workshops på tysk men ellers taler de engelsk…:-)

Der er et tæt samarbejde med Helmut Newton Foundation.

PhotoWerk Berlin

De bor ca 30 minutter fra c/o Berlin i Kreuzberg området.

De afholder spændende workshops. Fx har de haft en MasterClass med Roger Ballen (og her giver brugen af “MasterClass” mening).
PhotoWerk har også fotoudstillinger men med knap så internationalt kendte fotografer som fx hos c/o Berlin.

Fx havde de i 2014 en udstilling med Daniel Samans, der har besøgt og udstillet i Købehavn flere gang med hans wet plate collodium billeder.

Jeg mødte Daniel i 2018 og fik lavet et portræt..ren magi !

 

Skriv en kommentar