til alle fotografer siger jeg: “hold kæft og skyd”

Mange hobby fotografer taler meget om foto, grej og teknik – mindre snak og mere action,tak eller “hold kæft og skyd”

Alle sportsgrene – og dertil hører fotografi for mange – bliver diskuteret med stor iver. Tænk på hvormange fordboldtrænere dette land har ? Eller på hvormange timer der kan rodes med en cykel ? Det er ret utroligt og sådan er det også med fotografi. For ligesom cykling er fotografi også en grej sport. Altså en sport hvor grejet er vigtigt. Og tror ikke at det IKKE er det !

Grej er vigtigt !

Dels er der glæden ved at have noget godt grej med det går også bedre og bliver bedre hvis du ikke kører på en gammel skærveknuser. Meget fotografi kræver simpelthen at du har noget godt og det rigtige grej.

At sige det er umuligt at tage gode fuglebilleder med et 24mm objektiv kan jeg med sindsro sige. Ligesom at tage fede undervandbilleder ikke duer uden det rigtige udstyr.

Det er ikke kun fotografen, der gør det og selvfølgelig er det ikke nok med godt grej ligesom at en syntheziser ikke kan lave et musik hit alene. Du skal også kunne betjene det, vide noge, planlægge meget og have en vision samt evnen til at føre det ud i livet.

Men nogle gange går det bare dum-fnidder i snakken. Så er man bange for at objektivet ikke tegner skarpt nok og andre, at det tegner for skarpt ! Jamen, hold nu kæft og skyd !

Husk 80/20 reglen

Denne regel – også kaldet Paretos lov – kan bruges på mange ting og her bruger jeg den til lige at reflekterer over mit foto-tidsforbrug:

taler jeg om fotografi i 80% af tiden og laver billeder i 20% ?

For jeg, og du, burde vel lave billeder (inklusiv planlægning, billederedigering, salg etc) i 80 % og tale om det i 20% af tiden ? Det er jo ikke statisk og nogle i perioder bruger man mere tid på at tale fx med ens mentor men set i det store perspektiv så skal mange gøre mere tid på alt GØRE og mindre tid på at SNAKKE.

Men foretækker du at tale om det mere end du laver det er det også ok men så kan du heller ikke forvente at blive hyldet for dine billeder. Som en ven plejer at sige: det mest fotografi bruger vi i morgen vil til at pakke fisk ind i…

Nu er jeg jo ikke en Hellig-Frans så jeg har også talt mere om foto end jeg har lavet foto. Så når jeg siger “hold kæft og skyd” at den en del af min udvikling.

 

 

Skriv en kommentar