The do´s, the dont´s and the absolutely no goes på en fotoworkshop

Jeg har været på nogle workshop og shoots med modeller og her er et par do´s, the dont´s and the absolutely no goes på en fotoworkshop

Der er jo slet tale om geniale insight eller stor visdom – bare lidt fornuft…og der en en masse mere at sige om det men det gang vil jeg fatte mig i korthed.
The do´s
Der er flere aspekter men umiddelbart tænker jeg følgende:
For din egen skyld så vær opmærksom og positiv. Det fremmer læringeren med mange procent. Og lad for himlens skyld være med at skamride din kæphest – du er på workshop for at lære nyt og få inspiration (eller der er derfor du burde være det)

“Man kan ride sin kæphest så hårdt, at andre får ondt i røven”

Citat: Niels Haugaard

Hils pænt på modellerne og make up artisten. Ikke at hilse – også selvom det skyldes din egen generthed – er ikke god stil.
 
The dont´s
Hvis du er på en workshop er du sikkert ikke den eneste kursist. Så prøv at tænke på at de 6 andre på holdet også skal have tid til at tage billeder.
Det giver bare dårlige vibes hvis du bliver nødt til at sige til en anden person at du er det vist en andes tur…Hvis du bare lidt situationsfonemmelse bør du selv kunne se det…
 
The absolutely no go
Du må under ingen omstændigheder grine smørret og svedent til  en model. Der findes intet værre end en og savlende fotograf.
Kender du modellen godt og ved hendes/hans humor er lummer som din er det en anden sag.
Husk når du skal instruere berører du ikke modellen. Hvis du skal røre så spørg i det mindste først om det er ok. Men tænkt også på at det kan være svært for modellen at sige nej så bestræbt dig på verbal kommunikation.
Et god råd kunne være at få MUA til at rette – det er mere ok at MUA røre,

Skriv en kommentar