Theis Poulsen Workshop

En god ven ringede og spurgte om jeg ville med på en workshop med Theis Poulsen…

Da jeg, uvist af hvilken grund, har lidt tillid til min ven sagde jeg bare ja uden at spørge hvad workshoppen egentlig gik ud på på..Jeg har hørte navnet Theis Poulsen som også slår sine folder på en af Danmarks bedste blogs –  fotomalia.dk – men kendte ham ikke.

Jeg har været på flere workshops gennem tiden, hvor det handlede om modelbilleder. Som oftest har fotografen skaffet en model. enMUA og sat lyset – “så indstiller du dit kamera til ISO 100, blænde 10 og lukketid på 1/125”. Helt galt gik den en gang hvor jeg gerne ville skyde på en anden blænde…det kunne ikke lade sig gøre for nu var lyset (styrken) jo indstillet til blænde 10 og så skulle det ændres og det var besværligt…

Dels synes ieg ikke man lære synderligt meget på den måde og dels kommer alle hjem med de samme 5 gode billeder. Men hvor spændende er det lige ? Jeg ved godt at nogle måske deltager i workshop for netop at få enkelte gode billeder til deres portfolio men det gør jeg ikke.

Jeg kommer for lære noget og blive inspireret. Hvor fedt er det øvrigt at have en portfolio med billeder, de samme billeder, som alle andre ? Ikke så fedt. Jeg synes det er federe at blive inspireret og så bygge sin egen portfolio op på anden vis.
Jakob Kjøller (min ven med lidt tillid) ved godt at det ikke interessere mig voldsomt at tage beauty billeder  men jeg tog med….

Og lad mig sige med det samme at jeg ikke blev skuffet. Tværimod fik jeg faktisk lyst til at skyde mere af den slags – det kommer ikke til at ske af forskellige årsager med der er sgu fedt at blive begejstret på en workshop !
Workshoppen strakte sig over to dage, hvor dag 1 gik med demo og skydning, dag 2 med at retouche billeder fra dag 1.

Nedenfor har jeg skrevet en lille “anmeldelse”. Det er jo min subjektive mening…

PS: denne workshop var en slags prøveworkshop så det bliver sikkert bedre…og der kan jo ske ændringer. Men jeg tror ikke der bliver rørt ved det grundlæggende: du skal lære at se og tænke selv
PPS: Jeg opdagede også, at jeg skal til at justere mine objektiver…

Theis Poulsen workshop
  • Dag 1
  • Dag 2
  • Make Up artist
  • Modeller
4.5

Resume

Dag 1
Først blev det vist og så skulle man selv skyde. Lige efter den pædagoiske håndbog (side 3)
Men det fede, det virkelig fede, var at der slet ikke var tale om skabelon fotografi. Tværtimod ! – som Theis sagde: det handler om at du selv ser og tænker dig om ! Lige vand på min mølle…
Der skulle rives og flyttes rundt – og det blev der også i stor stil. Fedt !

Jeg “gider” ikke skyde på blænde 10 men ville gerne skyde på blænde 2.8 og så fik jeg hjælp til det. Ingen tvivl om at det havde været nemmere at sige nej for, erkendt, at på denne måde tager det længere tid.
Jeg elskede, at der ikke var noget rigtig og forkert – kun hvad du selv synes. Det gik iøvrigt igen på dag 2.

Dag 2
Hvad enten man kan lide det eller ej kræve fotografi af denne type noget arbejde på computeren efterfølgende.
Jeg kan ikke lide det, har ikke tålmodigheden (en af grundene til at jeg ikke laver denne type af fotografi) – med det er det der skal til i den verden.
Her blev der vist nogle metoder og der blev også vist både i Lightroom og Capture One inden det røg i Photoshop.
Cool var det at vi straks fik nogle Photoshop actions – der ikke gør det for een, men det går lidt hurtigere.
Og igen: ikke noget rigtig eller forkert. Det handler om hvad du gerne vil vise. Punktum.

Make Up artist
Jeg vidste godt at en MUA er vigtig. Men jeg har ikke tidligere oplevet en MUA været så interesset og aktiv i shootet. Det hedder at tage ansvar. Alle – modlellen, MUA og fotograf – bør have en fælles interesse i at det bliver godt.
Det er jo team work fra alle så der skal også gøres en stykke arbejde for at finde den rigtige MUA (som fx Nanna fra Sano Velvære). Nanna var bare super meget engageret i alle fik det bedste resultat.

Modeller
På workshoppen var der to modellen med og jeg kan kun sige at jeg aldrig har været ude i at der var en model bitch med (fordom ?). Det var der heller ikke her.

Det var to meget forskellige modeller. Både hvad hvad angik erfaring og alder. Det hænger måske lidt sammen ?
Som mindre erfaren fotograf har man måske brug for en erfaren model ? En der er selvkørende og selv kan lave poseringer…

Min rating på 4 dækker over at jeg var mægtig begejstret for den ene og lidt mindre begejstret for den anden. Men det skyldes måske også noget i mig og hvad der er jeg godt kan lide ?

Skriv en kommentar