Svaret afhænger af hvem du spørger

Det er en gammel sandhed og det gælder også for fotografi.

Hvis du spørger den samme hvergang får du temmeligt sikkert det samme svar. Spørger du den samme landskabsfotograf om dit landskabsfotografi får du sikkert også det samme svar – eller I kan beskræfte hinanden i hvor helt fantastisk landskabsfotografi er og hvor fantastisk dygtige I begge er.

For mig er det en helt klassisk faldgrube – som jeg også selv falder i. Det er jo også dejligt med ros og at bliver bekræftet.

Der er noget sundt i at tale med een, som laver noget andet end een selv og som har en anden tilgang til fotografi. Ofte er det også sundt at spørge en som ikke er “belastet” med al mulig teori men bare forholder sig til billedet som det er.

Jeg husker, at vi i en fotoklub jeg tidligere var i med havde en dommer, som helt bestemt syntes, at der skulle anvendes det gyldne snit som komposition. Den er også god og meget anvendelig i en lang række sammenhænge men at afvise et billede KUN fordi der ikke var anvendt det gyldne snit, er efter min mening forkert.

Det er meget naturligt og menneskeligt at søge derhen hvor man har noget til fælles men det er ikke altid det, som kan bringer dit fotografi videre.

Nu er jeg måske ikke den rigtige til at give andre råd….men et godt råd kunne være at du tænker over hvor og hvem du vil have kritik fra – og vælg nu ikke en tro kopi af dig selv !

Skriv en kommentar