sure, men nødvendige penge til en X-rite i1 Display Pro

Alle har prøvet at få et print ud som ikke lignede det på skærmen. Også jeg og derfor en X-rite i1 Display Pro….

Først kan man spørge hvorfor i de hele taget printe ? Billederne ned på en USB-stick og ind i TVét – voila ! Alle kan se og så er den ged barberet..

Men hvor tit får man lige gjort det ? Ikke ofte, hvilket er en af årsagerne til at du skal printe dine billeder og de skal op på væggen, hvor du kan se dem og glæder dig (og andre) over dit mesterskud. Billeder får en andet liv når du har et papir i hånden (og papir er IKKE bare papir!). Det bliver fysisk og kommer du det i en ramme evt med et passe partout er det prikken over iét. Eller du kan vælgde en mere moderne print og monteringsform som fx DiaMount.

En anden god grund er at det koster tid og penge. What ! – er det en god grund !?

Yesss…Du gør dig måske gør det lidt mere umage når du redigerer i fx Capture One og tænker lidt mere over om det billede nu VIRKELIG er fedt når det måske koster 20 kr at printe et billede i A4 ud (godt papir, og særligt, blæk koster).

Hvis du har gjort dig umage og billedet VIRKELIG er fedt og du vælger at trykke på “print” er det frusterende at printet ikke ser ud som det gjorde på din skærm !

Du er naturligvis nødt til at have en god skærm men den skal også kaliberes. Og her kommer X-rite i1 Display Pro ind. Firmaet, som også står bag Pantone har en lang række gratis videoer, hvor du kan lære om deres produkter og hvordan du bruger dem: http://www.xrite.com/learning/training?sort=2&pagesize=24

Men her er youtube også din ven !

Jeg kunne ikke have forklaret det bedre selv, så se videoen…

Hvis du skulle tænke “hvem er han der Hurley? Er han bror til Elisabeth Hurley?” så se her: https://peterhurley.com

Anyways nu har jeg en X-rite i1 Display Pro og kan sige:
1: den er nem at bruge og nem at sætte op
2: jeg har haft en (meget) billigere skærmkalibrator før…du kan lige så købe noget ordenligt fra starten

Umiddelbart kan det godt føles som lidt sure penge. Jeg ville også hellere kaster penge i godt glas eller andet grej men pengene er godt givet ud. Det sparer dig for en masse ærgelser.

Og den kan også bruges til at kalibrer en mobile enhed som fx en smartphone eller en iPad !

Og det er vigtigt for mere og mere redigering foregår på mobile enheder.

Og det er supernemt (også får til både IOS pg Android) !
Her er et link til IOS app store: https://itunes.apple.com/dk/app/colortrue/id773486990?l=da&mt=8

Men jeg føler mig ikke overbevist og tænker at det skal jeg ikke bruge. Der laves en profil for skærmen som gemmes i skyen og som lægges på billeder i app (altså ikke i det almindelige fotobiblioteket). Der kan man så simulere flere profiler men det skal jeg ikke bruge…

Du kan købe en X-rite i1 Display Pro mange steder. Fx har Grafisk Handel et meget stort udvalg af kalibreringsværktøjer

HUSK ! – denne dims kalibrerer din skærm…de virkelige professionelle print virksomheder kalibrer også deres printere jævnligt.

Skriv en kommentar