Street…..nu også med Nikon

I et stykke tid synes jeg, at der har spredt sig den ide, at man ikke kan lave street fotografi med et spejlreflekskamera.

Og mange blogs flyder over med “jeg har udskiftet mit X system og er gået over til Y”. Jeg har en mistanke om, at nogle af dem også bliver betalt og glemmer at fortælle, at de da også har et Hasselblad/PhaseOne…

Jeg har selv en Fuji X100 og er glad for den  – men jeg vil ikke skifte min Nikon ud.

Der er ingen tvivl om, at de spejlløse kameraer har ramt en guldåre. En strømning i tiden (små, lidt retrolook, nemme at gå til). Og så er spejlløse blevet bedre – ingen tvivl om det. Der ligger dog også god marketing bag….

Hvor fx Nikon og Canon oftet er gået efter “dygtige” fotografer til at være deres ambassadører og typisk har de været ældre og erfarne, har de “nye” valgt ofte yngre og mere “hippe” ambassadører. Det er godt set og det passer ind i billedet.

Jeg har til min D800 anskaffet mig en AF-S 50mm 1.8D for 1300 kroner. Og med det objektiv bliver kameraet ikke voldsom stort, som det fx ville føre med 24-70mm f/2.8. Jo , det bliver større men ikke intimiderende.

På et lidt større kamera sidder knapperne bare bedre og de er større og dermed nemt tilgængelige. På min X100 er det at skifte fokuspunkt sgu en kamp ! (for mine tykke fingre)

Nu er det her IKKE en test af et kamera mod et andet. Dem findes der sikkert en del af ude på nettet allerede.

Jeg har lavet et “street profil” i min D800. Udover at have tweaket hvid balancen har jeg skruet op for ISO. 1600 ISO står den på, laver små jpeg i kameraet, bruger altid blænde f/2.0, jeg har lavet egen monokrom profil ….og lidt andre ting. Men jeg gemmer også en raw fil…
ISO 1600 og blænde f/2.0 giver en masse lys. Derfor er der påsat et ND8 men selv med det får jeg ofte meget høje lukke tider. 1/6000 og 1/8000 (X100 stopper ved 1/4000) .
iPad-1-of-1
Det er faktisk ret sjov at lave med sit kamera og går mod lærdommen (“du skal bruge ISO 100”).
Vi skal også lege og prøve af
IB-1-of-1

Teknisk info for de nørdede, de teknisk eller bare fotografisk interessede:

Nikon D800
50mm med AF-S 50mm 1.8D påsat et ND8
ISO 1600, f/4.0, 1/8000 SEC

Skriv en kommentar