Sony special revisited

Podcasten “Nielsen & Wessmann” lavede en Sony Special i maj 2016 og nu med flere erfaringer genbesøges den

Helt “revisited” bliver det nu ikke. Det bliver ikke til en podcast og den bliver uden Bo som medvært og uden Ilan på lyd.

Jeg “faldt” over den da jeg skulle skrive en anden blog om fotografi, hvor Sony bliver nævnt. Og tænkte at nu havde jeg mere erfaring med Sony så hvordan med de punkter vi talte om den gang ?

Vi har ikke lavet “Nielsen & Wessmann” siden november 2016 men du kan stadig finde dem iTunes og her på sitet. Specielt Bo fotografere stadig – nu mest analogt – men jeg kan kun anbefale at besøge hans hjemmesider https://www.bonielsen.me og http://www.justwalkedby.com og hans side om analogfotografi: http://www.35one20.com

Podcasten som jeg genbesøger – Nielsen & Wessmann Sony Special – finder du her.

Der er sket en masse med Sony (og markedet generelt) siden vi lavede den podcast i 2016. Der er kommet nye modeller til, stærkt forbedret autofokus med eye detection, billedestabillisering er forbedret og der er kommer nye (mange) objektiver til for at nævne noget….

Jeg tager lidt fat i det vi dengang mente var “hot / not “:

HOT/ NOT
Hot:
what see is what you get, størrelsen, Adapters, Focus Peaking
Not:
Batteritid, Tænde kamera for at se framing, Focus peaking

“Hot” er stadig “Hot”. Skærmen i søgeren er blevet forbedret og den “lag” men oplevede er blevet mindre. Der er stadig fedt med fokuspeaking – men den stod også i “Not”, og det gør den stadig. Jeg oplever at det ikke er helt præcist. Og det er stadig fedt at du med adapters kan sætte andre fabrikkanters objektiver på. Moderne objektiver er gode omend livløse og kedelige ofte. Men det kommer an på hvad du skal lave og søger i dit fotografi.

Ang. “Not” så er batterilevetiden blevet kraftigt forbedret. At du skal tænde kameraet for at se din framing er bare sådan det er med EVF. Sådan er det. Men glæd dig over at skærmen og er blevet forbedret. Fra 0,5″-type elektronisk søger (farve) i A7ii til 1,3 cm (0,5 type) elektronisk søger (farve), XGA OLED i A7iii. Klart bedre !

Nu skriver Sony at de har 5.5 stop billedestabilisering. Det ekstra 0.5 stop lægger jeg ikke meget mærke til men lige for at få det afklaret så har du ikke 5.5 stop med fx vintage objektiver. Det har du kun når objektivet undestøtter det så der har du “kun” 3-akset stabilisering (hvilket stadig er godt og en fordel).

Omkring GPS så er der ikke den funktion i kameraet men i den ny app Sony Imaging Mobile Edge kan du forbinde kameraet med Bluetooth og derigennem få informationen. Hvordan du gør kan du læse gør: https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/iemobile/en/instruction/2_3_location_ios.php  

Vedr. menuerne er det noget man vænner sig til. De er ikke vildt logiske på min A7ii men jeg regner med det bliver nemmere, når jeg en dag får opgraderet så man kan have sin egen “My menu”, med de punkter man bruger mest.

Jeg har siden haft mulighed for at bruge andre objektiver som 70-200 f/2.8 og 100-400mm G-master og synes de begge er gode objektiver. Ikke billige. Fx koster AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR i vejledende udsalg 19.990 kr og den tilsvarende Sony FE 70-200 mm F2,8 GM OSS hele 23.000 kr. Hvorvidt det ene objektiv er bedre end det andet ved jeg intet om. Jeg har ikke kunne finde test af Nikon’en på DXOmark – kun af de lidt ældre versioner.

Jeg skal stadig vænne mig til tanken om at jeg på min A7ii kan download app´s. Det er fedt nok men understreger virkeligt at moderne kameraer er en computer med temmelig stor regnekraft. Det er skal også noget til når man på A9 kan lave 20 frames per second med eye detection.

For et par så siden skiftede jeg fra Nikon til Sony. Det har jeg grundlæggende ikke fortrudt og synes stadig Nikon laver gode ting men for mig tilbyder det spejlløse system en række fordele for mig og mit fotografi.

Skriv en kommentar