Sony er mere en computer end kamera

Med mit Sony A7II kamera er det tydelig at indholdet af computer i kameraer vokser

Det kommer sikkert ikke bag på dig, og heller ikke mig, at kameraer i dag indholder en del elektronik og er en lille computer der laver en masse udregninger på dine vegne. Tænk bare på lysmåler systemet. En matrix eller evaluerende lysmåling uden en computer ? Næppe

Tidligere var en stor del af kameraet mekanik. Helt ligesom din bil idag er styret af en computer – den kan heller ikke repareres uden en ingeniør med ledvogtereksamen.
Et moderne kamera er en avanceret ting. Spejlet (i et spejlrefleks) er elektronisk styret for optimal præcision – ikke noget med et fjeder (åh, den saglige lyd af et gammel Hasselblad  – klonk). Blænden i et moderne objektiv er også elektronisk styre.

Det er nødvendig for at opnå optimal billedkvalitet.

Jeg har anskaffet mig et Sony A7II, som jeg er glad for, og der blev det skåret med laser i granit at der var tale om en computer. Meget mere end jeg har oplevet ved Nikon, set ved Canon eller andre mærker
Og hvad er det, som skærer det så skarpt ud ?

Til Sony kan man downloade apps….WFT ! – det er noget man kan til en smartphone eller tablet.

But hold on – det er slet, slet ikke dumt…det er muligt din kæphest er “fotografi er et håndværk”, hvilket også er rigtigt men måske bruger du 1 1/2 strøgen teske Nescafe når du skal lave en kop kaffe ?

Du får en MEGET bedre kop kaffe med bønner af en god arabica kaffe, som du maler, når du skal bruge dem og så husk lige et ordenligt filter og filtreret vand…get the point ?

I mange andre sammenhænge bruger vi teknologi til at gøre nogle ting nemmere og frigøre os. Lige omkring det sidste er det sgu da fedt at man ikke behøver at vide en masse om teknik som fx circle of confusion og dets indvirken på hyperfocal afstanden men at du kan slippe din visualitet fri.

Med disse apps fra Sony kan du få hjælp til en række ting:

Sony apps til kamerer
Med apps fra Sony PlayMemories får du en hjælpende hånd. Udbudet afhænger af kameramodel

Jeg har ikke prøvet dem da der ikke findet en “prøve”. Du køber (ca 79 kr) og så håber du det er det du søgte…
Fx lyder “Himmel-HDR ret smart.

Ved at optage scenen to gange ved forskellig eksponering og lukkertidsindstillinger, og derefter kombinere det bedste fra begge billeder i et enkelt billede, udtrykker denne funktion et bredt dynamisk område, uden at bruge et gradueret ND-filter.

Jo det kan gøre det selv (ikke specielt svært) men hvorfor ikke tage den hjælp du kan få ? Ligesom at du bruger en kaffemaskine og har solgt din Madam Blå på loppemarked.

Skriv en kommentar