"Silent Moments" af Håkan Strand

Kom i Zen med smukke billeder fra svenske Håkan Strand 

Født i 1959 har den svenske fotograf en lang række internationle fotopriser, fotoudstillinger, bøger og publikationer på et imponerende CV.

© Håkan Strand – from “Silent Moments” by Kehrer Verlag

Bogen “Silent Moments” fra Kehrer Verlag (udgivet 2018) er den seneste udgivelse og han viser her, hvorfor han er en anerkendt fotograf.

Det er omhyggeligt komponerede billeder i sort/hvid med elegant æstestik. I en verden hvor vi bliver bombarderet med hæsblæsende billeder er “Silent Moments” den modsatte: det er et pusterum og giver du dig tid vil du sikkert mærke din puls falde til et roligt niveau.

© Håkan Strand – from “Silent Moments” by Kehrer Verlag

Alt i billederne emner af ro og det meget efterspurgte tid. For tid skal der til for at lave billeder som Strand gør. Det er ikke billeder lavet på 1/1000 sekund og ikke skudt ud af en kørende bil.

© Håkan Strand – from “Silent Moments” by Kehrer Verlag

Billederne er, som bogen, skåret ind til benet. Ingen tilfældige elementer i billederne og ikke en masse udenomskriveri – kun et kort forord og kvadratiske billeder i god Hasselblad stil.

De er med deres æstetik uden for tid.

Jeg forestiller mig at Håkan Strand er svensk fotografis svar på Björn Borg: rolig på overfladen, afrundet af den store svenske natur med stor dedikation – for det kræver den type fotografi.

Bogen “Silent Moments” fåes med tre forskellige omslag, er med engelsk og svensk tekst. Fra Kehrer Verlag til 39,90 Euro / ISBN 978-3-86828-869-8

Du kan læse mere om Håkan Strand på hans hjemmeside.

"Silent Moments" af Håkan Strand
  • "Silent Moments" fra Kehrer Verlag
5

Resume

Wauww for en lækker trykt bog ! Omslaget, papiret….det oser af kvalitet.
Bogen indeholder 54 fotografier af Håkan Stand. De er lavet med forskellige teknikker men alle med Strand´s blik for en rolig komposition og æstetik.
“Du kan se fotografen i billederne” siges det. I så fald er Strand er meget roligt menneske for der er ingen tekst eller den eller så obligatoriske selvforherligende liste over opnået hæder.
Nogle vil måske savne lidt ord men det er en fotobog i ægte form. Listen over hæder kan du finde på nettet – og den udvikler sig sikkert hele tiden…

Skriv en kommentar