set oppefra

Det er kendt at tingene ser meget anderledes ud når man flytter sig, ser tingene fra en anden vinkel. Man får et andet perspektiv. Og i en 4- personers Tobago, i ca 400 meters højde ser tingene meget anderledes ud.

Jeg havde sammen med en god ven booket en rundflyvning over Roskilde hos Copenhagen Air Taxi (CAT), hvilket jeg varmt kan anbefale.

Hos CAT bliver vi budt velkommen og får en kop kaffe da vores pilot Jakob lige var ude at flyve. Jakob viste sig en være en flink fyr (men det er de fleste jo…) og efter en lille sikkerhedsdemonstration og sikkerhedsbriefing gik vi over til Roskilde Lufthavn, ud på ”parkeringspladsen” og så det fly der skulle bringe os op og ned igen.

Lad det være sagt med det samme: man sidder tæt og der er ingen businessclass….

I flyets venstre side var der en fotoluge, som kunne åbnes og objektivet stikkes ud. Men med den blæst, der var i går og den hastighed vi bevægede os med gav det et hårdt ryk i kameraet bare objektivet kom 2mm udenfor. Så det holdt jeg ret hurtig op med…

Jeg er ikke ”flystærk” – faktisk har jeg i mange år været skrækslagen for at flyve. Men jeg må sige at selvom det blæste meget og vi fik et par hop undervejs var det en god flyvetur. Måske skyldes det at man kan se ud, tydeligt høre at motoren kører og måske ubevidst bilder sig selv ind ”at vi da ikke er så højt oppe og det fald kan jeg da godt overleve” (det kan man ikke !)

Vi tog en tur rundt om festivalpladsen og et par sving rundt om Roskilde by. Orange telt ligner et stort Outwell familietelt og Roskilde Domkirke noget i Legoland….
Skal man sige det kort: en fed tur ! Har du muligheden for at tage på en flyvetur og tage dit kamera med skal du gøre det.

Skriv en kommentar