René Burri: Explosions of Sight

René Burri var en af de helt store Magnum fotografer

At Burri var en en stor fotograf og med i legendariske Magnum kan du forsikre dig om ved et hurtig søgning på internettet – eller du kan klikke her som tager dig til Magnums hjemmeside: https://www.magnumphotos.com/photographer/rene-burri/ – så er det klaret og ude af verden.

Edited by Mélanie Bétrisey and Marc Donnadieu. With contributions by Mélanie Bétrisey, Daniel Bischof, Clara Bouveresse, Marc Donnadieu, Julie Enckell Julliard, Werner Jeker, Hans-Michael Koetzle, and Bernard Plossu 1st edition, 2020 Hardback 240 pages, 106 color and 148 b/w illustrations 21 x 27 cm ISBN 978-3-85881-845-4 In cooperation with Musée de l’Elysée, Lausanne

Jeg har tidligere haft fornøjelsen at modtage bøger til anmeldelse fra Scheidegger & Spiess (fx bogen “The Monograph” med Marcel Gautherot).

Denne gang har jeg modtaget “Explosions of Sight” med René Burri som er lavet med/for Mussée de l`Elysée Lausanne i Schweiz- Denne bog er en helt anden type bog end “Brasilia“, fordi den er lavet til en udstilling og fungerer som et udstillingskatalog.

Det betyder også bogen hører sammen med udstillingen og dermed får du den største glæde ved bogen når du har oplevet udstillingen.  Det betyder ikke at bogen ikke kan læses selvstændigt- det kan den godt ! Du skal være opmærksom på at præmissen er anderledes.

Det er således heller ikke en traditionel fotobog, som Burri selv har lavet flere af.

“Denne bog tegner et intimt portræt af en skaber permanent hos arbejde og afslører al mangfoldighed og rigdom i dens synspunkter på verden takket være ny forskning udført af teamene fra Musée de l’Elysée i dens arkiver. René Burri afslører sig for at være moderne og opfindsom, engageret og facetisk, nysgerrig og generøs, forener og facilitator, oprør og poet, lidenskabelig og fascinerende … “

Det er en mere akademisk bog som omhandler personen René Burri, hvor han i hans fotografi fortalte historie om det han så og oplevede. Du kommer derfor tættere på personen.

Bogen viser mange eksempler på Burri´s værker – både hans fotografi og fx hans collager. Og Burri havde en godt blik !

Der er et tale om et “deep-dive” i en af fotografiets store mestre. Og den levere et større billede af manden selv.

Udstillingen “Explosions of Sight” kunne ses i Lausanne I perioden 29, januar til 30. juni 2020

PS:
Anmeldelsen er ikke sponseret – dog har jeg modtaget et eksemplar af bogen til anmeldelsen
  • Explosions of Sight
4

Opsummering

Det er en bog baseret på omfattende undersøgelse af manden René Burri og den leverer et flot stykke arbejde med at komme ind til den person.

Skriv en kommentar