PS: det her skal en Nikon Df2 også have

Måske, måske ikke er der en Nikon Df2 på vej og jeg håber den får en matskive

Jeg er Nikon Df ejer og da der kom et rygte om et Df2 tænke jeg lidt over hvad jeg ønskede mig af en udgave 2. De ønsker til en Df2 skrev jeg lidt om…

Men så kom jeg i tanke om noget jeg faktisk har savnet: en matskive som Df desværre IKKE har. Det ville klart forstærke følelsen af analog fotografi
Df – Digital Fusion – er sindssyg god til at monterer ældre manuel objektiver på men du er tvunget til at forlade dig på autofokussystemmet som giver enten/både og et bip og et visuelt signal om at nu er fokus der; hvis du ikke vil forlade dig totalt på det du ser i søgeren (eller live view hvis du har tid)

Men hvorfor ønsker jeg mig en matskive ?

Et matskive gør det meget nemmere og mere præcist at fokusere med manuelle objektiv (jeg har fx en Nikon 50mm f/1.2). Nikon har stadig en række manuelle objektiv udover tilt/shift objektiver.

Og selv om autofokus idag er virkelig, virkelig godt er der områder, hvor manuel fokus er at foretrække. Måske var det også en ide med et menupunkt der kan aktiveres hvis man ønsker det:

vis ikke autofokus punkter ved manuel focus

Nikon i USA har stadig mat skiver (focussing screen på engelsk). Men desværre ikke til en Df… Men den kan også købes hos www.focusingscreen.com, som har et stort udvalg til næsten alle fabrikater og modeller. Det er der nogle som har gjort med succes . det kan du fx læse om her: http://www.jerkwithacamera.com/nikon-df-split-screen-manual-focusing-screen/comment-page-1/

Jeg har til dato ikke købt en og det skyldes primært at jeg er elendig til finmekanik. Men det betyder noget med en god matskive når du fx anvender blænde f/1.2

Skriv en kommentar