Polaroid – det er så fedt !

Nej, ikke et pol  filter (polarisationfilter) men Polaroid – som i gammelt kamera og elendig teknisk kvalitet.

For ikke længe siden skrev jeg her på bloggen omkring Vintage fotografi og truede med at jeg vil skrive om det en anden gang. Det anden gang er i dag og truslen hermed ført ud i livet.

Min far var fotogrossist og jeg husker den dag tilbage i 1970é´erne hvor han kom hjem med et polaroid kamera, nogle film og “isterninger”. Vi, resten af familien, skulle så være model og blev udsat for lidt af hvert.

Jeg husker tydeligt min fars dom: “sikke noget lort ! – farverne er jo helt ved siden af. Men der er sikkert et marked for det”
Og det fik han jo ret i. Dog gik Polaroid konkurs for et par år siden og blev til The Impossible Project. En fantastisk historie som enhver marketingperson vil elske en fortælle igen og igen.

Jeg har lånt sådan et kamera. Af flere årsager:

  • jeg synes at de farver er dejlige. De er helt ved siden af men de er deres egne. Teknisk perfektion skal du finde et andet sted !
  • jeg synes at det er dejligt ikke at have kontrol. For du har ingen kontrol andet en din framing. Blænde ? Aner det ikke. Brændvidde ? Aner det ikke. ISO ? Aner det ikke. Fokus ? Tja, den her model gør det selv…

Og dermed bliver det at fotograferer så simpelt som mit gamle Kodak Instamatic !

Der findes en række plugins til Photoshop og Lightroom som siger de kan lave “Polaroid”. Det synes jeg så ikke de kan – ihvertfald ikke på samme måde.

Med en pris på 20 kroner per skud tænker man da lidt over hvor man peger kameraet hen men men skal kunne accepterer den dårlig teknisk kvalitet og en forholdvis lave hit rate—(som jeg håber vil gå op)

Jeg havde det med i et studie. Bare for at prøve det. Et skud blev det til – og det vil jeg så sige man også skal øve sig på:

Hvis du vil se fede polaroid portrætter så klik her

Skriv en kommentar