Passionen sejrede og jeg fik en Nikon Df

Indimellem er det godt at stoppe op og tænke over tingene: har jeg passionen i behold ?

For ikke længe siden lavede jeg et indlæg om at fotografi skal være sjovt – og nu har jeg brugt en del tid og tanke på emnet.

Det er nemt at fare vild i teknik, regler, fotoklubber og konkurrence og dermed miste det, for mig, helt essentielle: lysten og inspiration. Det er det, som skal drive værket !

Der indgår mange elementer i lysten og inspirationen men en af dem, og det er det dette handler om, er grejet. Føles kameraet og optikken “rigtigt” ? Giver det lyst til at fotografere ? Frihed til at fotografere det du har lyst til ? Og kan du med det skabe det du vil skabe ?

Måske lidt store ord…

Jeg havde tidligere en Nikon D700. En fantastisk godt kamera som jeg var meget tilfreds med. Det havde nogle år på bagen og de 12 megapixel føltes ikke som mange…Jeg ventede på at Nikon ville komme med en efterfølger til det, men det udeblev. Istedet komme en D800/D800E (som siden er blevet opgraderet til D810). Og jeg ventede stadig på den D700 efterfølger, men der var ingen tegn i sol og måne på at det ville komme og jeg anskaffede mig en D800.

Jeg ønskede mig en ægte opfølger til D700 (altså et full frame i prof. hus), med ca 18 megapixel og uden video…..

“Måske er jeg reddet, frelst fra überteknik med Dfén ?”

På den ene side har jeg været meget glad for min D800. Detaljegraden er helt fantastisk og når det sidder i skabet sidde det VIRKELIG i skabet. Men sådan rigtigt forelsket har jeg nok ikke været på noget tidspunkt. Det har været en maskine og det var en mekanisk køb.

Jeg har på den seneste også arbejdet med analog fotografering og elsker processen og måden at arbejde på. Derfor traf jeg en beslutning: ud med D800, ind med en Nikon DF

Det er et kamera, som giver mig lidt af følelsen og glæden fra analog fotografering samtidig med at det har nogle at de gode ting ved digital fotografering: du får resultatet at se hurtigt fx……

Billedkvaliteten i DF´er uovertruffen og en fordel er det jo også at jeg kan bruge mine Nikon optikker.

Det er sikkert en beslutning som jeg kommer til at fortryde mere end en gang men ganske få beslutninger her i livet er irreversible.

Der er et par ting ved Nikon Df som bekymrer mig:

1: det er på mange måder et niche kamera og jeg forestiller mig ikke at se en Df2
2: Nikon er nototisk dårlige til at lave firmware updates –  de vil hellere lave nye kameraer….

Da Nikon er dårlige til firmware updates i al almindelighed tror jeg odds er meget dårlig på opdateringer til Df. Så har jeg begivet mig i en blindgyde, en lukket vej ?

PS: Nikon D750 er heller ikke en opdatering af D700….D700 var et pro hus (stor forskel)

PPS: “überteknik” ? Hvad er det ??

Med “überteknik” mener jeg der hvor den umiddelbare glæde ved fotografi fordamper i regler og teknik, hvor den umiddelbare visuelle tilgang forplumres (teknik er godt

at kunne! – men det skal ikke overtage, regler er gode at kunne – så de kan brydes på den fede måde)
Du bør næsten også læse denne som handler om at arbejde med motivet

Skriv en kommentar