Nyt grej eller uddannelse ? Jeg valgte det sidste…

De fleste fotografer kender godt lysten til nyt grej – det kribler og man savler næsten..

Jeg synes, i almindelighed, at jeg er blevet bedre til at styre min lyst til nyt grej men det kommer jo over en alligevel fra tid til anden.

Jeg forstår ikke helt hvorfor for jeg VED at det IKKE er grejet, som laver en en godt billede, at mit fotografi IKKE bliver bedre hvis jeg opgradere fra MarkIII til MarkIIII og jeg har mange gang talt for, at det ikke er nyt grej du skal have: du skal lære at bruge det du har…

Helt tilbage i 2015 skrev jeg en lille blog om hvordan du kan blive bedre til at fotografere –  den er faktisk god at læse…

Den har nok siddet i baghovedet da jeg valgte uddannelse i form af en MasterClass over nyt grej.

Jeg tænkte i en Sony A7Riii eller den nu meget billige A7Rii, som stadig er et godt kamera. Eller måske en A7iii…..

Jeg overvandt altså trangen og har meldt mig til

LESS IS MORE – PORTRÆT WORKSHOP

en med Søren Rønholt i regi af Fata Morgana.

Det er et lidt længere format, der stækker dig ud over 8 timer en søndag så jeg har håbet og forventningen om at jeg kommer dybere ned i materien.

Man skal søge om at komme med men jeg tænker alle kommer med….men ideen om at man skal ansøge og dermed er nødt til at spørge sig selv hvorfor og hvad er det jeg vil er en stor gevinst for en selv.

Der var sådan set også derfor man skulle ansøge om at komme med i Momento (det er vist ændret). Eller en vægtig grund.

© Henrik Wessmann

Jeg glæde mig meget til at starte – bare til diskusionerne om hvad et godt portræt glæder jeg mig til  at blive udfordret på.

Selvfølgelig glæder jeg mig til praktiske, konkrete nye værktøjer men det at være sammen med andre som har den samme interesse og blive udfordret på det jeg tror og mener bliver måske den største gevinst ?

Det er alt for nemt at finde sammen med andre som tænker som en selv og så danner vi en lille mikro klub, en kuppel hvor vi alle er enige.

Som Niels Hausgaard så smukt sagde: “Enighed gør dum”

Skriv en kommentar