Nyt foto redigeringsprogram sendte mig i arkivet

Med digitale billeder er et foto redigeringsprogram et must og jeg har netop skiftet program

For en den år siden anskaffede jeg mig Capture One 4 og det gjorde jeg nok primært fordi Adobe Photoshop var rasende dyrt. Det kostede næsten 6.000 kr og det med piratsoftware, som mange gjorde sig i, var ikke min kop te. Måske fordi jeg kommer fra en IT afdelingen, hvor man betaler for både sin hardware og sin software,

Men den et var rædselsfuldt at bruge. Brugeinterfacet var mildt sagt elendigt. Så jeg bed i æblet og anskaffede mig Photoshop og da Adobe lavede et månedligt abonnent med Photoshop og Lightroom benyttede jeg det i en del år. Da jeg får nogle år tiden anskaffede mig et  Sony kamera fulgte der en gratis Capture One for Sony med, men det jeg på det tidpunkt stadig brugte Nikon var jeg nødt til at købe hele pakken. Idag findes programmet specifikt til Sony, Nikon og Fuji samt en version der kan håndterer alle kameraer (fx også Leica og Olympus).

Valg af redigerings software

Så i en del år har jeg haft Capture One OG Photoshop+Lightroom. For jeg har aldrig følt at jeg kunne undvære Photoshop selvom Capture One i de seneste år har fået flere features og nærmere sig et sted, hvor man kan bruge det udelukkende. Men nu skulle det være og jeg har opsagt mit Capture One abonnement. Det er overkill at have begge softwarepakke. Måske er det sådan at Capture One er bedre til at skyde thetered til og måske er det bedre til at håndterer hudtoner – men det er bare ikke vigtigt for mig.

Der findes også Affinity Photo, som er langt billigere end Photoshop+Lightroom men jeg gider ikke sætte mig ind i et nyt program. De andre kender jeg og der en en masse tutorials på internettet, som jeg kan få inspiration fra.

De her billeder er redigeret med Lightroom og Photoshop.

Af skifte foto redigeringsprogram kræver noget arbejde men det gik forbløffende nemt og jeg har få ryddet ud i softwaren. Men så er der jo selve billedearkivet…

Når jeg kigge i mit billedearkivet ser jeg billeder som jeg nærmest har glemt eller ikke set på i årevis. Ofte når man kommer fra et shoot kigger man billeder igennem, vælge nogle ud, redigere dem og sender dem videre ud i verden. Ofte når man ser på dem år efter er der andre billeder end dem man først valgte, som kan bruges. Og i den mellemliggende periode har jeg lært nye ting og min måde at se billeder på har ændret sig (og pga det sidste vælger jeg anderledes i dag)

Og derfor er det en god ide at genbesøge sit billedarkiv…

Skriv en kommentar