Nikon Df og mig

Jeg har en Nikon Df og er virkelig glad for det

– også selvom det at have et spejlrefleks i disse dage ikke giver meget streetcredit….

Jeg har tidligere skrevet om Nikon Df (fx om det er en misforstået dreng i klassen?), men der er lige et par ting mere.

Lige nu er det tid for TIPA Awards (du kan se vinderne 2015 her) men jeg har nu aldrig købt noget fordi det havde fået en TIPA Award. Faktisk er det først for ganske nyligt gået op for mig at Df’er fik en award i 2014:

TIPA-prisen “Best Premium Camera” (Bedste luksuskamera): Nikon Df

TIPA-juryens kommentarer: “Nikon Df er et fullframe-kamera med et look, der er inspireret af Nikons klassiske filmbaserede spejlreflekskameraer med masser af mekaniske hjul til at indstille funktioner. Men inden i dette retrokamerahus af magnesiumlegering befinder der sig en 16,2-megapixel fullframe-CMOS-sensor, en Nikon EXPEED-processor, 2016-pixel matrix-lysmåling og et AF-system med 39 fokuspunkter. Kameraet har autobracketing med op til 5 billeder, 5,5 bps og en ISO-hastighed på op til 204.800. Nikons engagement i objektivfatningskompatibilitet fortsætter, idet kameraet kan bruges sammen med alle nuværende NIKKOR-objektiver samt Ai- og ikke-Ai-klassikerne. Der er både glaspentaprismesøger og 3,2″ LCD-skærm.”
Kilde: Nikon.dk

Det er selvfølgelig rart at blive bekræftet i at man har købt noget godt. Men købe noget på baggrund af en pris ? Næppe.
Som alle andre lider jeg også af G.A.S. og elsker det ! Til min Df er der nu ikke meget lir man kan anskaffe sig – og dog. Hele kameraet findes i en guld version

Billede fra Nikon Rumors
Nikon Df i guld udgave

Men til min store overraskelse findes der officielt tilbehør fra Nikon. Lavet og solgt af Nikon – i Japan only….det forstår jeg bare ikke. Hvis man har en kamera model, man sælger world wide, hvor så ikke have tilbehøret ? Man behøver jo ikke forsøge at sælge det ind til forhandlere men måske bare have det i egen webshop.
For tosser som mig er det dels merssalg og så giver mig en ekstra glæde ved mit kamera.

Der er lavet et greb til det:

Det er sådan set ligemeget om du synes det det er fedt. Pointen er at det findes, men jeg kan ikke købe (jo, på ebay…)
Jeg er nu også den glade ejer af en SU-800 comander.
På mange måder en aldrende produkt. Men det virker ! Det fortæller lidt om hvor stærkt Nikon´s CLS system var (og er).
Jeg synes den er helt vildt urimelig dyr – og derfor har jeg købt den brugt af en ven…

PS: jeg leder efter en Nikon Df pin. Hvis du ser en så giv mig lige et praj…

Skriv en kommentar