Er Nikon Df en misforstået dreng i klassen ?

Jeg har anskaffet mig en Nikon Df og er blevet mødt med hovedrysten, skepsis og links til dårlige anmeldelser. (og lykønskninger)

Nikon Df er et konceptkamera og skuffede mange og du får intet problem med at finde dårlige reviews.

Du har helt sikkert hørt ordet “forventningsafstemning” før og ved at hvis ikke forventningerne bliver indfriet bliver vi skuffede. Også jeg – da Df’en kom tænkte jeg “de Nikon folk har drukket for meget saké”.

Helt slemt bliver det når “folk” har følelser for et kameramærke. Du er sindssygt glad for dit kamera, elsker at bliver bekræftet i at netop det mærke er det bedste og ønsker sådan set bare at alle kan se det for dig indlysende…

Mange, inklusive moi, havde nok forestillet sig at Nikon ville være kommet med en spejlløst kamera. Jeg var, og er, træt af historier “Halleluja, jeg er har smidt X fabrikat ud og er nu gået over til Y”. Ofte glemmer de måske lige at fortælle at de så har Z fabrikat til noget anden fotografi. Eller at de har fået det nye fabrikat meget fordelagtigt (tror du Scott Kelby, ligesom jeg, havde mange gode (læs økonomiske) grunde til af skifte fra Nikon til Canon?)

Men Nikon kom altså med Df’en og jeg tænkte “hvad skal jeg med den?”. Og det er måske netop det ? At Df’en er ikke for alle eller til alting ?

De har lagt en del tanker og valg bag Nikon Df’en. Der er jo ikke nogen tilfældighed, at den ikke har video ! Det er sensoren fra D4 så det kan selvfølgelig godt komme til at tage video. Men det er valgt fra og til fordel for en ny tanke om fotografi (eller genopdagelse af fotografiet?)

Nikon har skrevet om konceptet i Df’en, men det var ikke et budskab som Nikon var gode til at formidle til mig. Jeg siger ikke at de ikke har forsøgt – jeg siger, at det ikke lykkedes over for mig. Men nu har jeg fundet ud af det selv….:-)

En super ting ved Nikon er, at de har beholdt deres F-mount. Meget udskældt – specielt af religøse tilhængere af et andet fabrikat. Det er et valg, der er foretaget, som sikkert har både gode og mindre gode sider.

Men den gode er, at du kan bruge alle de gamle optikker! Og vintage er idag ikke bare cool – det er übercool !

Jeg kan altså bruge min Nikkor 55mm f/2.8 Macro også på Df’en. Gamle optikker fra Nikon er ikke nørderi mere – nu er det über-, übercool.

At skulle forklare et koncept med de få ord man har til rådighed i promotion video eller en annonce er ikke nemt ! Og det lykkedes heller ikke for Nikon overfor mig i første omgang, måske har jeg heller ikke været modtagelig før men nu tror jeg det er sivet ind bag frontallappen.

PS: Jeg har også en FUJI X-PRO1 som jeg ikke vil skille mig af med….den er superdejlig. Så tro ikke det er Nikon, Nikon Überalles…

Skriv en kommentar