Nikkor vs OM objektiv test

Jeg har også en Fuji X-pro1, der er rigtig god til mange ting. Såsom til at sætte  gamle Nikkor eller OM objektiver på…

Det er en af fordele ved de spejlløse kameraer – en adapter på og 1-2-3, så kan du sætte objektiver på af andet fabrikat.
Som nævnt har jeg en Fuji X-pro1, som er jeg er meget glad for – men den kan IKKE erstatte mit Nikon grej. Du finder ingen problemer med at finde historier på nettet om fotografer, der er skiftet fra spejlrefleks til et spejlløst system.
For mange giver det også god mening men hold fast hvor det bliver hypet. De spejlløse fabrikanter vejre morgenluft og det er nu de ser deres mulighed for at komme tilbage på markedet. Fabrikanter som Fuji og Olympus, har haft nogle magre år og de facto ikke været en seriøs spiller på markedet.
Jeg har en gammel kærlighed til Olympus – har en Trip 35, en OM-10 og en OM-2n. Til min Fuji, har jeg købt en adapter så jeg kan bruge bl.a mit Zuiko 50mm 1.4 objektiv og en adapter til Nikon så jeg kan bruge mit Micro-Nikkor 55mm f/2.8. Adapterne kan fås på bla. ebay og på det engelske Amazon.
Da jeg nu har disse to manuel vintage objektiver er det nærliggende at lave en lille test….
Min kærlighed til både Nikkor og til Olympus, er stort set den samme – men jeg havde en klar forventning om at Nikon optikken ville være bedre både hvad angår skarphed og kontrast. Der MÅ være en grund til at Nikon har været så stor og Olympus så forholdsvis lille back in the day (somewhere in the 80ér)
Disse billeder er skudt med de to optikker på en Fuji X-pro1, ISO 400 – der er kun tilføjet den samme mængde skarphed


 
Jeg synes at Nikkor optikken tegnere skarpere og klarere – måske er det bare noget, jeg bilder mig da det jo var det jeg forventede ?
Men jeg synes også det er rart at have blænde f/1.4 til rådighed og prisen for OM optikken er mere venlig mod bankkontoen. Blænde f/1.4 til rådighed, ja. Anvendelig, Nej !
Og byggekvaliteten af Nikkor er uovertruffen ! En sand fornøjelse !
Konklussion: skal du bruge meget hurtige optikker skal du ikke vælge en OM….
PS: Micro-Nikkor er købt i OOMC

Skriv en kommentar