NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR

Jeg syntes, jeg mangler lidt brændvidde og havde derfor lånt (i en dag) et AF-S NIKKOR 300MM F/4E PF ED VR objektiv.

365/88
Teler er måske ikke så meget in og bliver ofte knyttet til pipfugle-tosser (kendt som pip-folket) men de kan også bruges til andet ! (se fx her hvor 300m er med på Strøget)

Det har ofte ærgret mig at jeg ikke kunne komme tæt nok på grundet fx hegn af hensyn til sikkerheden (ellers har jeg to ben og to fødder). Ofte har jeg måtte smide halvdelen af billedet væk i crop – det kunne måske gå da jeg havde en Nikon D800 med 36megapixel men det har jeg ikke mere.

Det strider også lidt imod mit princip om at gøre det færdigt i kameraet – det er en princip, som jeg bryder jævnligt men grundtanken er der….
Så dels er der udsnittet men teler giver også noget andet: det komprimerer billedet, trækker baggrunden tættere på. Og det synes jeg kan være meget nyttigt…

Med teler har jeg været afskrækket af vægten men de nye objektiv designs gøre dem lettere. De tidligere version af Nikons 300 f/4 vejede 1442 gram og den nye udgave bare 755 gram – og så har den VR (Vibration Reduction).

Du kan finde en del test og reviews af denne optik. Bla. hos de dygtige mennesker fra Fotomalia

NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR
  • Pris
  • Vægt
  • Autofokus
  • Byggekvalitet
4.5

Resume

Med en pris på 16.695 kr er det bevares ikke helt billigt men i forhold F/2.8, som koster 41.995 kr er den billig….og jeg synes faktisk men får god værdi for pengene.
Jeg oplevede autofokus som hurtig og præcis – jeg fik ikke mange fejlskud.
Omkring byggekvaliteten er ganske god. Der er ikke mange som laver objetktiver i metal mere men det har en ganske god “feel”.
Du kan læser mere om objektivet hos Nikon

Skriv en kommentar