Min Leica Q oplevelse /del 3

Kommet hjem, pakket ud og den frygtede læsning af manual forude….

At skulle læse en lang manual er det jeg frygter mest når jeg køber nyt grej underordnet om det er nyt kamera, TV, computer eller espressomaskine. Jeg gider det ikke…men jeg ved også at det at læse sin manual er det bedste man ofte kan gøre for at kunne betjene bedst muligt og får det optimale ud af fx sit kamera.

Det er en af mange grunde til at jeg har brugt Nikon i mange år. Når man først kender deres menuer etc glider man nærmest vægtløs gennem deres mange modeller.

Bevares, ikke alle kan det samme men det er intet problem – siger jeg som har haft D40, D80, D90, D300, D700, D800 og Df.

Jeg har “rodet” med forskelllige Fuji´s (x100 og X-pro1) – det var ikke nemt…og det har taget mig lang tid at blive fortrolig med mit Sony. Så derfor frygtede jeg at skulle igennem endnu en manual. Men der blev jeg igen positivt overrasket !

Naturligvis burde jeg have vist at Leica hælder ikke alle mulige og umulige features ned i deres kameraer men holder sig til det som er nødvendigt for at du kan lave et godt billede. Punktum.

Enormt simple og intuitiv menu gjorde at jeg overholdt sengetiden den aften. Naturlige er der brugt lidt andre vendinger (Aber Doch, det er jo tyskt med omvendt ordstilling und so weitere) men intet der kunne skabe panik. Bevares, jeg læste den ikke til bunds..men nok til at  kunne det jeg skulle.

Klik for at download app i App Store for IOS (gratis)

Deres wifi med app til smart phone virkede i absolut første forsøg og er, efter min erfaring, helt stabil. Hvilket ikke kan siges om alle producenter….

Det gode ved hele menuen er at f….. du op og må starte forfra trykke du reset og 2 minutter efter er du helt tilbage til der hvor du kom fra….total lettelse som også fortæller noget om hvor stramt simpelt det hele er.

Skriv en kommentar