Min Leica Q oplevelse /del 1

Så blev den min – “my precious” – en Leica Q, som jeg ønskede mig fra dag 1 den kom på markedet

Det er en lang historie hvorfor jeg ikke købte en Leica Q da den kom på markedet men først i efteråret 2017. Men jeg kan sige at det for en stor dels havde noget med økonomi at gøre…

Jeg havde faktisk glemt Leica Q  men jeg var begyndt at ønske mig et lille handy kamera som IKKE er et system kamera. Noget i stil med den Fuji X100 jeg havde på et tidspunkt. At have to systemer HAR (Nikon og Sony) jeg prøvet og det er noget mega rod! – undgår det…

Altså gik jeg i overvejelser da jeg fik dødsstødet en aften i Leica Store Frederiksberg. De havde et foredrag med meget dygtige Carsten Egevang, som viste en række billeder lavet i Grønland med en Leica Q. Jeg havde nogle spørgsmål til Q’en og kom i snak med også meget dygtige Jens Markus Lindhe.

Der kom den klare konklusion: den er en Leica Q jeg skal have.

Selvfølgelig var der en lang række overvejelser og en af den var, at skulle jeg have noget andet end Sony skulle den være med en fast optik. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at har man muligheden så går der ikke lang tid før ønsket om en ny optik trænger sig på – underordnet om man faktisk skal bruge den…eller man kan jo bilde sig ind at man skal….at man næsten ikke kan leve uden.

Der var også en masse andre overvejelser – heriblandt at jeg ikke duer til juks, ikke duer til store kompromisser. Med Leica Q er det hverken juks eller et kompromis !

Da beslutningen var truffet skulle det også anskaffes og selvom man ikke finde Leica på hvert et gadehjørne eller på internettet er der dog flere muligheder i København.

Jeg valgte at købe mit Leica Q i Leica Store Frederiksberg. Et valg jeg ikke har fortrudt men har kun været glad for den venlige og kyndige betjenning jeg har modtaget.

Skriv en kommentar