med gadefotografi er det nogle gange godt bare at stå stille

Der er ikke altid man behøver at vandre byen tyndt for at lave gadefotografi

Det gode ved gadefotografi er at det er der. Lige ude foran din dør. Men der er forskellige tilgange til det og hvad som er bedst er ret simpel: det som virker for dig er bedst 🙂

Nogle kan godt lide at gå tæt på og viser man er der. Andre kan godt lide at stå lidt på afstand. Nogle kan gode lige at bruge flash – andre ikke. Nogle vandre byen tyndt og opsøger – andre bliver stående.


Det med at blive stående – har jeg lidt sent måske set en stor gevinst ved. Jeg burde have indset det tidligere men jeg skal erfarer og opleve selv. Når jeg burde have indset det tidligere er det bl.a. fordi jeg var med til at lave dette interview med Ole Christiansen i forbindelse med hans bogudgivelse “White Wall”:

I bogen “White Wall” er alle billeder skudt eet sted.

Fornyelig var jeg i Paris med familien og nogle gange valgte jeg ikke at gå med i butikker men fandt et hjørne eller en bænk. Der stod eller sad jeg meds de øvrige foretog sig andre ting. Nu er Paris en større by med flere mennesker – og ofte mennesker med lidt mere kant end hvad man ser i København men Ole viste at det godt kan lade sig gøre at lave gode billeder af “kedelige” danskere.

Her er enkelt skud. De er ikke geniale men det viser mig værdien i at stå stille. Jeg havde ikke megen tid til rådighed – måske 15-20 minutter men jeg er sikker på at det kunne være interesant at stå et sted i længere tid.

Skriv en kommentar