Måske er det Panasonic, der kan få mig til at skifte fra Sony ?

Det er dramatisk spændende tider for fotografen nu der få alvor kommer gang i de spejlløse kameraer

Spejlløse kameraer har haft en optur over de senere år og det har Sony i den grad formået at udnytte maksimalt. De VAR også de eneste som lavede et Full Frame spejlløst kamera (ok, og så lidt Leica men det tæller ikke rigtigt)

Fuji har valgt at blive ved APS-C og Medium Format, Nikon og Canon er siden Photokina i efteråret kommet med deres bud (Nikon Z6, Z7 og EOS R) og Olympus bliver ved deres Micro-Four thirds system (som de lavede sammen med Panasonic) men det virkelige spændende nyt for mig er i L-Mount Alliance

Kort fortalt er det Leica, Sigma og Panasonic, som er gået sammen om en fælles fatning til objektiver: en L-fatning
Fatningen er interessant af flere årsager og en af dem er, at det giver Panasonic mod på at lave et spejlløst Full Frame kamera. Den 1. februar 2019 annoncerer Panasonic deres S1 og SR1 . Det er kameraer som jeg forventer mig meget af !

Men Sigma er også med i alliancen og det skal man slet ikke undervurderer. De er i DK mest kendt for at lave virkelig gode objektive til forskellige kamerafabrikanter. Deres ART-serie er virkelige gode objektiver. De har dog også lavet kameraer og har en virkelige spændende sensor teknologi med deres Foveon sensorer – de skulle komme med et Sigma Full Frame kamera senere i 2019 – mega spændende !

Kort og godt betyder det, at der kommer flere spillere på markedet end Sony med et full frame spejlløst kamera og det kan kun være godt for alle brugere.

I den seneste tid har jeg skrevet et par blogs, som er relevante i dennne sammenhæng: Køb ikke nyt grej med mindre det gør en forskel og køb ALDRIG første version af et kamera og dertil:

1: det er dyrt at foretager et systemskifte, hvilket jeg lærte i skiftet fra Nikon til Sony
2: det tager tid at lærer nyt grej at kende
3: du skal ikke “hoppe” fra det ene mærke til det andet baseret på “lige nu”. Hvem der “fører” kan skifte fra model til model så og for at undgå 1 og 2 skal du vælge et fabrikat som du tror på på den lange bane.

Udfra det skal jeg blive med Sony, right ?

Jo, men Sony har skuffet lidt og der handler det i bla om det de ikke laver firmware updates, der gør en forskel. Bevares, de har lige lavet en opdatering til deres A9 og A7iii men jeg fornemmer at det var de nødt til, tvunget til for ellers var de produkter sakket bagud.

Lad os se. Jeg tænker at alle fabrikanter i deres udviklingsprocess er måske 1-2 kameramodeller forud og der er helt sikkert en del taktik og timing i, hvilke modeller de markedsfører.

Men under alle omstændigheder er det spændende tider !

Skriv en kommentar