leg med repeating flash

Siden jeg for 5-6 år siden så en video med Joe McNally har jeg haft lyst til at lege med repeating flash

Hvad præcis der trigger mig ved jeg ikke men det er måske det tekniske kombineret med det udtryksfulde. For der er noget teknisk i det uden at der på nogen måde må skræmme nogle væk – for vanskeligere er det heller ikke. Men det er, som alt andet, noget man skal øve sig på.

Joe McNally er “King of Speedlights” er helt utrolig dygtig og massivt erfaren. Hvis du ikke kender ham så er det nu du skal tjekke Joe ud !

At prøve at lege med repeating flash var en af grundene til at jeg tilmeldte mig Fotomalia Camp 2016 men desværre fik jeg et meltdown og måtte tage hjem iden det gik løs. Det var virkelig noget jeg havde set frem til. Cést la vie.
Kort tid efter jeg kom hjem og skrevet bloggen skrev min ven Jan Hammerstad og at det måtte vi gøre og Lotte Botteleth var hurtig til at melde sig under fanerne. Og som sagt så gjort.

Teknisk set er der tale om en serie af korte flash udladninger, som hver har den effekt at de fastfryser motivet. Formlen er ret simpel: lukketid = Antal flash / Antal flash i sekundet. Det kan du læse mere om her.  Men en det er den nemme del…
Udover det praktiske som at finde en dag hvor alle kan, have det antal speedlights man skal bruge, finde en lokationfinde skal man også finde en danser, der vil lege med. Det sidste lykkedes også: Amanda Alicija

Billederne er lavet i et sammenarbejde mellem Lotte, Jan og jeg med den dygtige danser Amanda Alicija.

Nogle gange, som i dette tilfælde er det godt at lave det sammen. Her havde ingen af os prøvet det før og vi kom hver især med input der ledte frem til resultatet.
Billederne er ikke perfekte men det vil også være mærkeligt at de sad i skabet første gang.

Til at lave billederne har vi brugt Nikons CLS system. Dvs at flashene er udløst at en SU-800 kontrol enhed via et infrarødt signal. Det er en lidt ældre teknologi og alt går mod et radiosignal. Skal du skyde indedørs og over korte afstande som fx 10-20 meter fungerer systemet helt perfekt,
Konklusion:

  • det var sjovt og lærerigt, det må prøves igen
  • der en del ubekendte. Fx betyder danserens hastighed en del for resultatet.

Skriv en kommentar