på en formiddag i Købehavn kan du se spændende fotografi

På en enkelt formiddag kan du se en masse spænende fotografi i København – ofte helt gratis

En dag i sen november måtte jeg bare afsted. Bevares tilskyndet af en deadline – der var kun få dage tilbage af den udstilling jeg gerne ville se. Og da jeg nu var igang kunne jeg lige så godt lave en foto-formiddag-TourDeForce-i-København.

Fotoformmidag / stop 1 – 100% København

Udstilling af Københavns Internationale Teater
Udstilling af Københavns Internationale Teater

Jeg er stor fan af Københavns Rådhus. Måske ikke så meget grundet den politik der bliver ført der men mere bygningen i sig selv og det er der altid er åbent og alle er velkomne.
Der er bliver ofte holdt forskellige arrangementer i rådhuset og den dag var der udstillingen “100% København“. En virkelig godt oplevelse med gode fotografier og tekst af Maja Nydal Eriksen, som (synes jeg) fik visualiseret historierne vældig godt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoformmidag / stop 2 – Vibrationer

- med billeder af Jens Markus Lindhe
– med billeder af Jens Markus Lindhe

I Politikken Hus er der udover boghandel og et lille galleri, hvor der udstilles og holdes receptioner fx i forbindelse med en bogudgivelse. Og netop “Vibrationer” er en bogudgivelse og et portræt af Lundgaard og Tranberg Arkitekter som har sat sit aftryk på København med en lang række bygninger (fx CBS Kilen).

Billeder til bogen er lavet af anerkendte Jens Markus Lindhe, som har fotograferet for arkitekterne i mange år. Han er selv arkitekt men er blevet “omskolet”….læs mere her: http://www.b.dk/navne/arkitekturens-fotograf-i-lys-og-skygge

Jeg synes han laver gode billeder men at købe bogen til 359,00 kr. som er en voldsom reklame for Lundgaard og Tranberg ?

 

 

Fotoformmidag / stop 3 – Kaffe og Steffen Eriksen

Jeg er stor tilhænger af god kaffe og det fåes i Den Lille Gule Kaffebar i Mikkel Bryggers Gade. Udover god kaffe har de på 1st. salg ofte en lille fotoudstilling.
Forrige gang vist den billeder lavet af Kim Ahm. Pt og ind i det nye år viser de billeder af Steffen Eriksen
Således beriget – afsted til næste stop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoformmidag / stop 4 – Fotografisk Center

Og det var noget helt andet fotografi ! – de viser Ung dansk fotografi ’16, med værker af bla. Lærke Posselt og Mads Holm. De to fotografer kender jeg lidt til fra tidligere udstillinger.

Særligt Posselt´s projekt “Gender Bender” fandt jeg interessant.

Mads Holms projekt “About Common Ground” kan du læse mere om på idoart.dk. Jeg kunne bestemt ikke altid se sammenhænge men det behøver jeg heller ikke at kunne. Jeg har set og tænkt.

Skriv en kommentar