jeg vakler men så huskede jeg nogle kloge ord om fotogrej

Alle fotografer (eller de fleste) tænker i nyt grej og det gør jeg også men så kom jeg i tanke om mit eget blog indlæg om fotogrej fra 2016

Til sagen:

 

Det dette var mit blog fra september 2016 og den måtte jeg lige minde minde selv om. Ikke fordi jeg er ramt af G.A.S. (Gear Acquisition Syndrome)  – eller i det mindste ikke mere end jeg plejer…Nej, det er mere alvorligt: jeg vakler og er i tvivl.

Jeg er Nikon bruger men sidste år anskaffede jeg mig også et Sony (linket føre til “Tanker om…” hhv Nikon og Sony) og jeg må erkende at det at have to forskellige systemer er noget rod.

Det er noget rod, synes jeg, fordi der er så forskellige som de er og derfor skal man lige tænker over hvordan det nu er med dette apparat når man ikke har brugt det et stykke tid. Da jeg har brugt Nikon i lang tid er det hurtigt at vænne sig til igen. Det er som at køre på cykel; det glemmer man ikke.

Men når jeg i perioder ikke bruger min Sony ryger jeg lidt ned af indlæringskurven hver gang og det bliver bare ikke helt intuitivt. Jeg ved godt at nogle kan spille tennis med både venstre og højre arm men helt så talentfuld er jeg ikke så jeg det med st skifte hånd/kamera bare sådan er ikke nemt…

Jeg har ikke et fuldt sæt grej til Nikon og et til Sony. Så der er nogle ting jeg kun kan lave lave med Sony og vice versa. Men det er lidt bøvlet selvom jeg er stor fortaler for at man skal bruge det rigtige værktøj til opgaven og de kan noget forskelligt.

Så jeg vakler mellem at skifte alt til Sony eller blive med Nikon og hygge med med Sony.

Rent økonomisk taler det for at blive ved Nikon. Jeg har grej som skal sælges og som jeg helt sikkert kommer til at tabe mange penge på. Og jeg er glad for grejet. Men jeg er langt fra overbevist om at Nikon har en fremtid og jeg fornemmer bestemt heller ikke at de er interesset i kunder som mig; den avancerede entusiast. Det virker til, at Nikon´s målgruppe er den professionelle presse og sportsfotograf.

Jeg tænker også at teknologien for digital spejlsreflekskameraer er mere modent og nærmer sig toppen hvor udviklingspotentialet for spejlløse kamera kun er i starten af kurven og har mere fremtid foran sig. Sony´s udviklingshastighed er også en anden. Fx har Nikon slet ikke, og overraskende nok, slet ikke en 135 mm i programmet – Sigma er lige kommet med en ART (og den er lækker!) – hvorimod Sony har en 135mm 1.8 eg eget fabrikat.

Grundlæggende handler det om hvor jeg placere min tillid:
hos Nikon eller Sony ?

Det koster penge og jeg vil jo gerne tro jeg har gjort det rigtige. Ingen kan spå om fremtiden: kommer Nikon til sommer med noget ekstraordinært godt i forbindelse med deres 100 års jubilæum ? Hmmm…jeg tvivler….men det er nok den usikkerhed man må accepterer når det handler om digital elektronik.

Den nyeste teknologi kan være død i morgen. Tænk på hvor hurtigt Apple med deres iPhone fik lagt dominerende Nokia i graven ! Og hvis Sony og Fuji er ved at lave en “Nokia” handler det om at redde det som reddes kan (= sælg hurtigt og løb!)

Skriv en kommentar