Kan man elske to ?!

Jeg kan nemt elske to på samme tid: mit Nikon Df og mit Fuji X-Pro1

Jeg har to (bla) ovennævnte kameraer selvom jeg har forsvoret at jeg skulle have to systemkameraer. Det har jeg så nu og har det jævnligt oppe til overvejelse om jeg skal droppe det ene fabrikat til fordel for det andet.
Men lige som en tømrer har forskellige skruetrækkere til forskellige typer af skruer er min erfaring at de to kameraer er gode til forskellige ting.
Styrken ved Fuji X-Pro1 er klart deres hybrid viewfinder, der gør at du med det samme kan se billedet du får lavet INDEN du trykker på udløseren. Jeg oplever at der er mere og flere færdige billeder direkte ud at kassen. Det er på mange måder et hurtigere kamera.

Fuji X-pro1På mit spejlrefleks, som Nikon Df er, kan man også se hvad der kommer i kassen ved at bruge liveview men du kan altså ikke se det i selve søgeren – og jeg får aldrig brugt liveview på den måde. Istedet trykker jeg af, ser på billedet og justerer så (fx på EV).
Df’en er helt utrolig til ISO og det sætter jeg virkelig stor pris på og det har vist sit værd flere gang. Fx hos FIOL Optik på Frederiksberg
Den spejlløse Fuji har intet anti-aliasing filter, hvilket gør det at umiddelbart fremstår mere skarpt. Og så har de nogle federe filtre indbygget. Filtrene hedder “film simulation”…men den er filtre, som du kan genskabe selv i fx Lightroom.

Med Nikon Df skal der arbejdes mere med filene bagefter men det leverer, synes jeg, en klart bedre billedekvalitet. Jeg synes det er dejligt at have noget super kvalitet.
Så jeg bruger primært min Fuji til 1-2-3 billeder (der er mange som også bruger Fuji professionelt nu) og min Nikon til enten den mere “seriøse” ting og helt klart til sportsfotografi, hvor min X-Pro1 bare kommer til kort.

Ovenstående er på ingen måde en test eller en sandhed. Bare min mening kort og erfaring.

Skriv en kommentar