Tæt på et kameraskift

Tilbage i 2014 skrev jeg: “Og mange blogs flyder over med “jeg har udskiftet mit X system og er gået over til Y”. Jeg har en mistanke om at nogle af dem også bliver betalt og glemmer at fortælle, at de da også har et Hasselblad/PhaseOne…

Og jeg var lige ved at gå i fælden selv for ganske nyeligt !

Jeg har en Fuji X-Pro1, som jeg er meget glad for. Den er lille, handy og smart og derfor fik jeg den tanke at skifte garderobe helt. Fra Nikon til Fuji.
Men skal altid sove på det og jeg tog min Nikon D800 ud på en kort tur for lige at “mærker efter” om det nu var det rigitge at gøre. Svaret blev et meget klar nej !
Og hvorfor så ikke ?

Min Nikon er bare hurtigere at arbejde med. De to hjul, som styre blænde og lukkertid, er bare sindsygt hurtige at arbejde med.
At flytte fokus punkt er en leg, hvor det på Fuji kræver at tryk med venstre hånd og tryk på pile med højre hånd – på meget små knapper….

Og så noget man ikke tale meget om mere:  jeg synes at selve billedkvaliteten er bedre på min Nikon. Glem de mange pixels (selvom det er lækkert at kunne croppe halvdelen væk og stadig have et brugbart billede) men selv kvaliteten i farvegengivelse og støj er bedre på min D800. Den kan man sige at den skulle den også være til prisen….

I bund og grund handler det meget om hvordan man arbejder bedst og hvad du skal lave. At have det rette værktøj til opgaven har altid været en stor del af opgaveløsningen.

Kan man lave streetfotografi med en Nikon ? Kan man lave studieportrætter med en Fuji ? Yes, det kommer bare an på hvordan du arbejder og hvad det skal bruges til efterfølgende.

PS: Nikon har til mange af deres kameraer en “Digitutor” – ganske smart…

Her er det omtalte blog indlæg som jeg refererede til indledningsvis: Street….nu også med Nikon

Skriv en kommentar