jeg vil gerne lave portrætter med et personlig udtryk

Med moderne kameraer og Photoshop skal der en indsats til for at gøre et portræt upænt

Ofte hører man at en fotograf gerne vil lave “portrætter med kant” og det er også ofte det, som måske bliver efterspurgt af kunden. Men een ting er hvad der bliver sagt, noget andet er hvad de virkelig vil have….

Og fotografen og kunden/modellen er måske heller ikke enige om, hvad “kant” betyder. For fotografen betyder det ofte “ikke pænt” og for kunden betyder det måske bare, at de ikke vil fremstå som “pæne” men gerne “lidt farlige” ? Men de skal stadig se godt ud dog….og det er ikke kønsbestemt.

Det er også svært at definerer “kant”. Hvad er kant ? Og det nytter ikke at sige “råt” istedet….

Ofte hvis noget skal fremstår upænt, upoleret, med kant, råt eller hvad du kalder det, kræves der en indsats. Med moderne kameraer skal du gøre en indsats for fx ikke at få det helt skarpt.

Det er her er ikke et portræt…men et billede af en model.

Meget kan laves i Photoshop men jeg foretrækker at komme så langt som muligt i optagelsen. Det betyder ikke at jeg er puritaner – du skal bare give den gas i Photoshop, for at opnå det du gerne vil.

Model: Diane Kopmane

For mig personligt er alt det “med kant”, “råt”, “farlig” ikke ord jeg bruger eller ønsker. Jeg er elementær.

Jeg ønsker mig billeder og portrætter med et personlig udtryk. Så nemt kan jeg siger det velvidende, at helt så enkelt er det ikke !

Nogle gang tror modellen at fotografen kan gøre det hele. Men de er nødt til selv at spille med. De er nødt til at give.

Fx i topbilledet. Der bliver ikke gjort noget forsøg på at se godt eller flatterende ud. Det er WYSIWYG – og jeg er vild med udtrykket.

Skriv en kommentar