Jeg skulle have købt et Arca Swiss kompatibelt stativhoved for længe siden

Jo mere man bruger sit grej jo mere bliver man klog på hvad som virker og hvad som ikke virker

Igennem årene har jeg haft flere stativer men fandt heldigvis et Gitzo kulfiberstativ for nogle år siden på Den Blå Avis. Jeg havde længe haft et Gitzo i tankerne men de koster saftsuseme boksen !

Også til det stativ fulgte der et kulglehoved med, men jeg har, igen,  længe tænkt jeg gerne vil have et kuglehoved, der er kompatibelt med Arca-Swiss fordi jeg ønske nemt at kunne sætte kamera både i vertikal og horisontal stilling med en L-bracket.

En L-bracket er et stykke metalt formet som en “L” og er tilpasset hver enkelt kameramodel. Bevares, der findes en universel L-bracket der passer til ALLE kameraer men det er noget dillerdaller værk. Med en L-bracket kan kameraet nemt skiftes fra vertilcal til horisontal position. Første gang jeg så det var hos en ven som havde både L-bracet og kuglehoved fra Really Right Stuff. De laver virkelig lækre ting – Made in USA – men det koster frygtelig mange penge.

Derfor har jeg måtte “nøjes” med det noget billigere Sirui (som forhandles bla. hos Goecker og Foto C) – men jeg er fuldt tilfreds ! Faktisk bander jeg lidt over at jeg ikke har købt det forlængst…og det er længe siden jeg har købt noget hos Goecker, som jeg opfatter som værende dyre. Erfaringen er at har du gjort dit hjemmearbejde kan de som oftest gøre det til samme som pris du har fundet på nettet.

Du kan læse om Arca Swiss systemet her hvis ikke du er bekendt med det.

Det gør det SÅ meget nemmere nemt at skifte fra horisontal til vertical position. Det kan man også med “almindelige” kugle hovede men det er noget mere besværlig. Og skifter du til lodret “hænger” kameraet på siden af kuglehoved og balancen er gået helt fløjten.

Udover nemheden har systemet også en mere større kontaktfladen med kamera og stativ, som gør setuppet meget mere stabilt.

Lidt mere om grej her

 

Skriv en kommentar