Jeff Wall på Louisiana

Fornylig var jeg på Louisiana for at se udstillingen af Richard Mosse men fik også set den af Jeff Wall.

Lidt usædvanligt måske men Louisiana har lige nu to fotoudstillinger: “The Enclave” af Richard Mosse, som jeg har skrevet om her, og så “Tableaux Pictures Photographs – Værker fra 1996-2013” af Jeff Wall.

Lousiana skriver “Den canadiske kunstner Jeff Wall er en af tidens betydeligste billedmagere og en af fotografiets mestre.” Jeg havde aldrig hørt om ham….men der er så mange jeg ikke har hørt om så…..

Selve udstillingen var i den nye, smukke fløj. Den samme som udstillingen med Andreas Gursky var i. Og her så stopper så al sammenligning.
Igen: jeg har ikke forstand på kunst men derfor kan jeg godt have en mening om det jeg ser.

Og jeg var ikke imponeret over Jeff Wall. Hvordan hulen han kan kaldes “af tidens betydeligste billedmagere og en af fotografiets mestre” er mig en gåde.

Store print imponerer mig ikke – ihvertfald ikke efter jeg har set Andreas Gursky´s billeder…..

Der bliver også skrevet “Han tilrettelægger sine ikoniske billeder med en omhu, som var det et udfoldet teaterstykke i flere akter”. I min optik når han ikke Gregory Crewdson til sokkeholderne !

Måske er det helle ikke fair at vise denne film med Gregory Crewdson men det er måske et udtryk for min store skuffelse ?

Jeg hader, og ved det er helt forkert, når jeg tager mig i at sige til mig selv at “det der kunne jeg også have lavet”. Måske, måske ikke. Men faktum er at det gjorde jeg ikke. Punktum.

Ikke at der OGSÅ var nogle fede billeder. For det var der helt bestemt ! Men generelt var jeg ikke imponeret.

Selve ideen om iscenesat fotografi er virkelig spændende og udfordrende og jeg er ikke puritaner og mener ikke at fotografi skal være objektivt (det er det aldrig) eller at man ikke må billedebehandle i Photoshop.

Hmm, det kan jeg tale om en hel formiddag…

Skriv en kommentar