venligheden selv

Jeg har tilbragt fem dage i Istanbul sammen med 11 andre med gadefotografi som formål.

Selvom man betragter sig selv som et åbent og tolerant menneske kan jeg ikke sige mig fri for at have nogle forestillinger omkring mennesker i andre lande og deres kultur.

Nu har jeg været i Istanbul før og haft en del kontakt tidligere til kolleger i Tyrkiet så negativ forudintaget var jeg ikke. Men jeg er blevet overmåde positivt overrasket !

Tyrkerne var utroligt imødekommende! Vi var der for at fotograferer dem og der blev stort set ikke sagt nej. Tværtimod blver man stoppet på gaden og med fagter fortalt at man skulle tage en billed af dem. Og de sagde tak bagefter….

Rent fotografisk var de nogle gange lidt for imødekommende idet de stillede sig an og vi var jo mere efter et naturligt udtryk. Jeg har aldrig spurgt så mange ukendte personer for mig at om jeg måtte fotografer dem, deres butik, værksted eller hvad det nu måtte have været.

Med de “enkelte røvere” men jeg at man lige skal holde et vågent øje med taxachaufførerne. Så forsøger de at overtale en til fast pris og pludselig finder de ud af at deres taxameter, som snurrer helt vildt, har en løs forbindelse….

Vi besøgte også en moske under fredagbønnen. En stor begivenhed som dag som blev tv transmitteret. Igen venligheden selv. Vi fotograferede løs og ingen “beklagede sig”.

Istanbul kan man godt tage tilbage til…

Skriv en kommentar