der ER forskel på en billig flatbedscanner og Imagon scanner

Jeg har selv en flatbed scanner men nu ville jeg prøve en Imagon scanner

Lejlighedvis fotograferer jeg analogt. På film, med lysmåler und alles. Det gør jeg af flere årsager men det vigtigste er, at jeg har det sjovt. Der ligger INTET religiøst i det eller ideer om at analog er bedre end digitalt (læs: er der forskel på analogt og digital fotografi ? )

Udover selve kameraet, filmen og fremkaldelsen er der også det store emne, som hedder scanning af billederne. Du kan på nettet finde en hulens bunke information og misinformation om emnet. Nogle kopierer stadig billeder som i det “gode gamle dage” men de fleste har brug for en digital kopi.

Mit “take” på det har altid været pragmatisk.

Jeg har en billig Epson V500 scanner (udgået) og min tanke har altid været: har jeg noget godt må jeg tage hen og får det scannet ordenligt. For hvis jeg skal være ærlig er min hitrate på gode billeder ikke 100%. (og det er din heller ikke !)

For scannere er ikke billige. Fx koster den roste Epson V800 4999,00 kr hos Photografica og skal du have Vuescan med hedder den V850 pro og koster 6899. Det er også også penge, når man kun laver det sjældent. Skal det være bedre med den flatbedscanner skal du overveje en vådscanning, som lige koster et par tusinde kroner mere.

Der findes også tromlescannere, som er et kapitel for sig og ellers taler vi Imagon scannere fra Hasselblad som toppen. En Hasselblad Flextight X5 Scanner koster hos B&G i New York 24.695,00 $…Det er muligt at finde brugte Imagoner til mere fornuftige priser selvom det stadig koster. Og det er muligt at finde dem ombygget til fx firevire for med scsi stik er det sgu noget bøvl for ingen moderne computere har det stik mere. Og så skal du finde en gammel Mac…suk suk suk.

Anyway. Jeg har scannet mine på en Imagon scanner og kan man så se forskel:

Til venstre flatbed scanner. Til højre imagon- Se bort fra hvidbalancen. Der er himmelråbende forskel ! Det skal der også være med den store prisforskel….

Her er en video som forklarer lidt om processen med at scanner og printer og det viser forskellen på flatbed og tromlescanner:

Skriv en kommentar