I pausen som fotografassistent (pakæsel og hyggeonkel) har jeg taget billeder af fotografen

Enten er der lidt tid i pausen eller efter fotosessionen er der lidt tid til at skyde lidt billeder selv.

Jeg har kendt fotograf Jakob Kjøller siden den 24. oktober 2009, hvor vi mødte hinanden første gang og siden har jeg været assistent for Jakob en række gange. Opgaven som assistent er ofte at være pakæsel, hyggeonkel, crash test dummy og en gang imellem kan man komme på en god ide..Omkring det at være pakæsel havde Jakob en årrække en nært forhold til hans c-stand og det er edder….. tungt !

At være assistent er en af måder at blive en bedre fotograf på og jeg har haft glæde af det. Jeg har været assistent for flere og måske tænker du at de gode fotografer har en helt særlig proces men min oplevelse er at det har de ikke. Men det jeg har lært er, at de kender deres udstyr godt, har øvet sig meget, er forberedte og ved hvor de vil hen. Så sæt igang !

Ofte har jeg være “crash test dummy” inden fx brudeparret kom så vi kunne teste lys og lokation (forberedelse) så de kunne have en god, afslappet oplevelse.

Jeg haft mit eget kamera med også og har kunne tage billeder af Jakob i en pause eller bagefter, hvor vi har evalueret lidt på oplevelsen.

Men jeg har også fået lov til at låne hans studie og har testet på Jakob (som har har test på mig). Fx skulle jeg lave en parafrase over en kendt fotograf – det blev en “dobbelt parafrase” (over to fotografer) og Jakob satte sig pænt i stolen…

Skriv en kommentar