hvor hurtigt skal man have billeder klar ?

Hvor hurtig man skal have sine billeder klar afhænger af…

Det er et emner som optager mange. Min erfaring er at enten

1: kunden siger, hvornår de skal være klar

2: du bruger sig selv: hvad ville du selv forvente

Ved de to er præmissen at du skal lave billeder til andre. Det kan være en reportage fra et billøb eller et bryllupsbilleder.

Når det drejer sig om pressebilleder er fristen ret kort idag. Fx skal du ofte kunne leverer billeder direkte og under selve eventet. Jeg har ikke selv været i den situation og synes det virker voldsomt hurtigt og ikke en måde jeg bryder mig om at arbejde på.

Drejer det sig om billeder fra et bryllup er det noget man aftaler sig frem til. Nogle har måske en deadline men de fleste har nok en forventning om at billederne bliver leveret indenfor “rimelig tid” Og hvad er det så ? Dels kan man jo spørge dem som skal have billederne men det er en god ide at du selv sige “og I har billeder den X”. For det tager tid at redigere og vælge fra.

Ofte skal der leveres en bred vifte af billeder fra dagen – altså fra før kirken, fra kirken, evt reception og så fra middagen og den efterfølgende fest. Og så er der de officelle bryllupsbilleder hvor man ofte leverer et kontaktark, hvorfra der kan vælges en antal. Du kan ikke som fotograf udvælge billedet – det kan kun brudeparret.

Så der skal findes en dato og en tid som på den ene side møde parrets forventninger og på den anden siden skal du endelig ikke love mere end du kan holde !

Og så er der de billeder du laver for dig selv. Det personlige arbejde. Dér er jo ikke en deadline ! Her er jeg “verdensmester” i at tage mig tid…god tid…:-)

Fx dette billeder af Nicolai Munch-Hansen fra 2013 i Paradise Jazz. Jeg blev først klar med det i 2020….

Nicolai Munch-Hansen i Paradise Jazz `13
© Henrik Wessmann

Skriv en kommentar