her skuffer Nikon mig…

Jeg vil ikke kalde mig Nikon “fanboy” men jeg har og bruger Nikon grej

Nikon er rost flere gange her på bloggen men de skal også have ris når der er grund til. Og det er der her….
For lige at teste mit statement at jeg har rost Nikon her flere gange så tjek her og her samt her . Så nu er mistanken om at jeg ikke kan lide Nikon ryddet af vejen ?
Her vil jeg gerne beklage mig over to ting. Jeg kunne godt nævne flere ting – men overvejende har jeg kun gode ting at sige om Nikon…

Først WU-1a mobiladapter som skuffer fælt

Jeg har lavet en anmeldelse af den på test-zone.dk hvor du kan læse det meste om det jeg har at sige om den ting men her får du lige en “pind” mere.
Produktet er beskrevet elendigt – for ikke at sige misvisende

For du kan IKKE fjernbetjene dit kamera. Du kan FJERNUDLØSE det – men det er noget HELT ANDET
Du tænker måske at jeg bare ikke har læst det godt nok. Men ordet “fjernbetjene” går jo igen alle steder.

Måske er det bare min opfattelse af “fjernbetjene”, der er for omfangsrig….det kostede nogle timer og et par ture til Photografica – godt at den blev købt der; retur ? No problem

Nikon mellemringe

Nikon har beslutet sig for at deres mellemringe til fx macrofotografi ikke skal have elektronisk kontakter så de ikke kan bruges på alle de moderne G-optikker.
Det fatter jeg ingenting af. Mellemringe er sådan set bare nogle stumper “rør” – intet glas eller plastik, ingen cpu. Bare et rør /afstandsstykke. Der er jo mange, som er begjestret for macrofotografi men Nikon har åbenbart valgt den strategi at glemme “stumperne” og satser så på at lave dedikerede macrooptikker. Det er deres valg og beslutning.
Men det ville klæde dem at opdatere mellemringene til moderne optikker selv eller købe dem fra fx Kenko, og så smide Nikon navnet på. Kenko (Tokina) kan sjovt nok godt finde ud af af lave kontakt mellem optik og kamera.
Hvad der det man ikke kan med Nikon egne mellemringe ? Da moderne G-optikker ikke har egen blændering (desværre) kan du ikke blænde op eller ned – og heller ikke bruge autofokus.
Så er der nogen der vil sige at du alligevel skal fokuserer manuelt – men det vil jeg godt have lov til selv at bestemme.
Jeg har en kamera med en fantastisk autofokussystem og så kan jeg ikke bruge det ?

Skriv en kommentar