Ny inspiration, nye metoder og værktøjer hos Helga Theilgaard

Alle har brug for inspiration til fx at løse en opgave og opnår bedre resultater eller nye metoder (også kaldet værktøjer) til at opnår endnu bedre resultater. Det fik jeg hos Helga Theilgaard.

Men ligemeget hvad kommer du ikke udenom at skulle øver dig meget og længe (ca. 10.000 timer). Det er et emne jeg kort har berørt før.

Et andet emne hvor jeg har savnet lidt metoder er personinstruktion når der skal laves portrætter. Selve disciplinen portrætfotografering er yderst spændende. Der er mange aspekter i det hvorfor jeg synes det er spændende og fascinerende.

Anyways tog jeg på en workshop i personinstruktion hos Helga Theilgaard. Du kan læse mere om Helga, hendes baggrund og se billeder på hendes hjemmeside.

Indledningsvis kan jeg godt lide at dem, som skal undevise mig har baggrunden og håndværket i orden. Hvis jeg fornemmer at det har vedkommende ikke opstår der øjeblikkeligt en blokade for indlæring mig. Det har Helga så heldigvis også…:-)

“Hvis et portræt skal være overbevisende og virkningsfuld skal det have et dybere lag af nærhed og menneskelig genkendelighed”
Citat: Helga Theilgaard

Nu er det så at man ikke komme hjem som verdensmester. Og det har heller ikke været en workshop hvor man nødvendigvis komme hjem med billeder som man straks indlemmer i ens portfolio.

Jeg har set og oplevet en anden måde at gøre det på og tricket for mig nu er dels at bruge det, bruge det rigtigt til de rigtige ting (fordi man har en god skruetrækker er det ikke sikkert det er det bedste værktøj til at kløve brænde med) og dels får det gjort til mit eget forstået derhen at det skal kommer naturligt og autentisk.

Billedet af mig er lavet af Henriette Bonde

  • Levede indholdet op til beskrivelsen ?
  • Lokale og forplejning
  • Samlet set
4.3

Skriv en kommentar