et godt råd er at tænke over hvem du arbejder sammen med

Her taler jeg ikke om penge men om hvem der kan være med til at føre dig videre og til at give dig inspiration

Alle ved godt at når man skal indgå i et forretningseventyr sammen skal man virkelig tænke over hvem man går på eventyr med. Ellers kan det blive en dyr affære…

Men det kan det også blive på en anden måde. Du kender sikkert klicheerne “stil de samme spørgsmål og du får de samme svar” eller “hvor der ikke er udvikling er der afvikling”. Klicheer, som indeholde noget rigtig og værd at give en tanke. Også når vi, som her, taler om fotografi.

Og på nogle måder er det meget nemt. Bliver du ved med at gå ud til skovsøen kan det vel ikke undre dig at du komme hjem med billeder af en skovsø. Hvis du ikke er tilfreds må du altså gøre noget andesledes.

Tager andre steder hen, tage på workshops eller finde en sparringspartner. Nogle får en mentor . Det kan være en god ven som kan lære dig noget men det kan også købes. fx hos Fotolaboratoriet ved Helga Theilgaard som tilbyder mentorforløb.

Men mindre formelt kan jo også gøre det. Find en du kan blive bedre sammen med ! – enten ved at finde en på samme niveau, hvor I kan vokse sammen eller een som er lidt bedre end dig. At få gode ideer handler jo ikke om at kan man indstille blænde, lukketid og ISO så den mindre gode kan også lære den lidt bedre noget.

Og så skal du bare huske at alting har en ende. Du rammer måske en tidspunkt hvor I ikke kan vokse mere og ikke give hinanden mere inspiration. Dér er det tid til at sige hasta la vista.

Og sådan er det også med modelfotografi og modeller….

Nu har du skudt TFP billeder af Marie i en rapsmark…og af Helle, Gitte, Susanne og alle de andre. Måske er det tid til at komme videre…?

Måske har du arbejdet en del sammen med Helle, I har arbejdet godt sammen men hvis du gerne vil lave en portfolio og bare lidt mere end hygge duer det altså ikke med 8 billeder af Helle i mappen med 10 billeder. Heller ikke selvom Helle både er sød og dygtig,

Der skal du som fotograf tænker over hvilken model du arbejder sammen med. Kan modellen tilføre dig og din portfolio noget ? Kan modellen hjælpe til med at vise hvad du OGSÅ kan ?

Det samme gøre sig gældende for modellen. Nu er du blevet skudt i det samme lys etc en trilliard gange. Måske skal du også som model til at se efter hvilken fotograf, der kan tilføre DIN portfolio noget og ikke bare være glad for et billede, hvor du ser godt ud ?

Det er jo fint nok hvis du bare ønsker at have det sjovt med det, have det som en hobby. Både fotograf og model. Men ønsker du at tage det videre skal der lidt med is og beregning i det. Men skal bare være ærlig om det.

“Jeg kunne godt tænke mig at arbejde sammen med dig om et billede til min portfolio. Jeg tænker xxxxx. Kunne det være noget for dig ?”

PS: Top billedet er fra et projekt jeg har samme med Jakob Evers: kun mænd, een lyskilde, sort/hvid. Bum

0 kommentarer til “et godt råd er at tænke over hvem du arbejder sammen med”

Skriv en kommentar