Nogle fotoprojekter virker bare ikke – men smid ikke noget ud !

Jeg har haft en del fotoprojekter – men det er ikke all som er blevt til noget. Og andre duede bare ikke…

At have et fotoprojekt er på alle måder godt også selvom ikke alle bliver som du troede eller at det viser sig at det blev noget lort.

Basalt handler et fotoprojekt om at du fortælle noget, vise noget (og hvis det skal være fint så “undersøger” du….) eller måske dygtiggøre dig en en genre. Hvis du har et fotoprojekt skærper det dit fotografiske syn og du kan lære en masse.

Jeg har altid en række fotoprojekter liggende i skuffen. Vi kan også bare kalde det “ideer”…måske bliver de til noget en dag. Måske ikke. Ærligt talt har jeg og har haft flere ideer end jeg har fuldførte fotoprojekter….det skylde sikkert at de ikke har interesseret mig nok..

Men jeg erkender også at jeg har haft ideer og har arbejdet på det, være meget “hooked” på det for noget senere at spørger mig selv hvad jeg dog har tænkt.

En af dem er “Rummand”. Jeg tror jeg led af “storhedsvanvid” for jeg fik lavet en hjemmeside til det, skrev små korte historier til det og lavede billeder til det. Jeg var optaget af det skulle være sammenhængende billeder visuelt så alle billeder blev lavet til s/h, alle blevet taget med samme brændvidde og blænde og fik det samme look. Et “look” som jeg selv syntes var toppen.

Jeg fik det lavet og set i bakspejlet var det ikke specielt fedt for andre end mig selv….Men det er ok: jeg fik virkelig hygget mig og lært noget.

En tur i arkivet

Men jeg har gjort det til en vane aldrig at smide noget ud. For en dag ser jeg måske anderledes på elementerne og kan bruge dem. Under Corona-krisen kom jeg en tur i arkivet…

Jeg “faldt” over nogle billeder der fra og kunne se noget andet end da jeg lavede dem for år tilbage. Det handler om at min måde at se på er anderledes nu.

Skriv en kommentar