Hvad skal vi med en fotoklub ? – del 4

Det spørgsmål har jeg tænkt over i et stykke tid. Det er tanker jeg gerne vil dele med dig. Du behøver bestemt ikke være enig !

Og det kommer jeg til at gøre over en række forskellige indlæg.

Spørgsmålet “hvad skal vi med fotoklubber?” er sat igang af en lang række faktorer og samtaler jeg har haft med andre gennem tiderne.

Her får du del 4:

Fotokonkurrencer

Traditionelt har fotokonkurrencer været en fast del af en fotoklub med månedlige indleveringer, bedømmelse og diplomer en mas og måske en dyst med en anden fotoklub om 59 pilsnere ?
I

min optik er fotokonkurrencer bare noget vi leger men mange tager det endog meget alvorligt og kan komme helt op i det røde felt hvis dommerne har været “elendige” (dommerne syntes ikke godt om dit billede).

For mig er det uden betydning at komme hjem med et diplom. Men jeg erkender at for mange er den anerkendelse af meget stor betydning. Og det er fair nok.
Men for mange er konkurrenceelementet i fotografiet slet ikke vigtigt. Mange er helst fri.

Mange billedesekretærer skubber hele tiden til folk om at deltage, sender mails og SMS til folk. Lad nu være med det. (I Momento var vores billedesekretær IKKE sådan – heldigvis, eller var jeg gået hjemmefra…)

Det kan jo være svært at få de to synspunkter til at mødes:

mange interne konkurrencer vs ingen konkurrencer.

Det kan være klubben skal have færre konkurrencer eller det skal laves på en anden måde. Ofte hænger man fast i den måde man har brugt i 1000 år og som “systemet” kan håndterer. Lav systemet om så det passer til situationen i dag og ikke situationen i 2005.

Skriv en kommentar