Hvad skal vi med en fotoklub ? – del 2

Det spørgsmål har jeg tænkt over i et stykke tid. Det er tanker jeg gerne vil dele med dig. Du behøver bestemt ikke være enig !

Og det kommer jeg til at gøre over en række forskellige indlæg.

Spørgsmålet “hvad skal vi med fotoklubber?” er sat igang af en lang række faktorer og samtaler jeg har haft med andre gennem tiderne.

Her får du del 2:

Fotoklubber

I fotoklubber (“fotologer” ?) var der knap så meget deling. Mange ville ikke dele ud af deres viden og svarede ofte vagt på et meget konkret spørgsmål fx om EXIF data eller det store, farlige spørgsmål: hvor har du lavet det ? Det var ting, der nidkært blev vogtet over – til min store overraskelse sker det stadigvæk også blandt yngre fotografer.  Det er total forældet !

Men idag behøver du heller ikke komme i en fotoklub for at høre om det nyeste grej eller få tips/tricks. Det kan du få med et par få klik. Fra diverse blogs, youtube etc etc.

De vil gerne dele ud, intet er hemmeligt, alle data er til rådighed (mange leverer også GPS data så du kan se meget præcist hvor det er lavet). Der bliver delt tutorials, presets, brushes….you name it.

Så hvis ikke det er teknik, tips og tricks man kommer for hvorfor så ?

Det er heller ikke korrekt at folk ikke kommer der for teknik. Nogle kommer for at lære det helt basale. Det synes jeg man kan lære bedre på en aftenskole…LOF, AOF etc holder nogle meget fine kurser. Her går det nogle gange galt: hvis folk kommer med den forventning og klubben ikke kan levere det bliver folk skuffede…

PS: jeg synes, det var og er, logeagtig med mærkeklubber hvor man skal have Hasselblad, Leica, Nikon etc etc

Skriv en kommentar