Hvad skal vi med en fotoklub ?

Det spørgsmål har jeg tænkt over i et stykke tid. Det er tanker jeg gerne vil dele med dig. Du behøver bestemt ikke være enig !

Og det kommer jeg til at gøre over en række forskellige indlæg.

Spørgsmålet “hvad skal vi med fotoklubber?” er sat igang af en lang række faktorer og samtaler jeg har haft med andre gennem tiderne.

Her får du del 1:

En fotoklub – hip hip hurra

Danmark er et foreningsland. Der findes foreninger for alt. Foreninger eller klubber har altid været et sted hvor man kunne mødes, nørde om en fælles interesse og måske lære noget.

Taler vi fotoklubber har disse traditionelt været domineret af mænd. Sikkert af mange årsager – en kunne være at fotografiet tidligere var en teknisk disciplin med ISO, blænde og lukketid. Mange mænd har en særlig evne til at blive begejstret for teknik….
Interessen for fotografi har aldrig været større. Fotografiet er blevet allemandseje. Alle har et kamera af den ene eller anden slags. Alle har også råd til et godt kamera (entry modellene fra fx Nikon og Canon er faktisk gode). Alle kan tage et vel eksponeret billede – det meget udskældte ( i fotokredse) auto-program gør det faktisk rigtigt godt…

Det er sikkert på grund af de faktorer at fotografi er blevet det nye sorte. Måske også fordi at det basale som mad og varme er på plads og vi har fået tid til at dyrke vores kreative side (realiserer os selv hedder det vist?)

Skriv en kommentar