vil du blive bedre til at fotografere ?

Måske har du fotograferet i nogle år og vil gerne blive bedre til det men ved ikke lige hvordan ?

Hvis du vil blive bedre til noget kommer du ikke uden om at du skal øve dig…..

Allerede inden jeg er begyndt har du fået det første og vigtigste råd: du skal øve dig ! Fotografi er også et håndværk – skal du være maler står du i lære i 4 år, skal du være snedker står du i lære i 4 år….get the point ? (læs om 10.000 timers reglen)

Du kommer altså ikke uden om at du skal øve dig, tage en masse billeder – og smide de fleste ud…..

Hvis du gerne vil blive bedre er der en lang række muligheder for dig. Jeg har ikke de vise sten – vi er forskellige og det som virke for den ene, virker ikke for den anden. Så du må enten prøve dig frem eller tænker over hvad der virker bedste for dig.

Her er nogle muligheder – jeg siger ikke den er fuldstændig men kan være til inspiration. Jeg kommer også lige med nogle af mine egne erfaringer…

Fotorejser / Workshops

At være på en fotorejse kan være meget givende. Du rejser med andre, der har den samme passion som dig og fotografi er det eneste du skal tænke på så længe rejse vare.

Jeg har være afsted til Istanbul og nogle ture/rejser sammen med fotokammerater.

Workshops / Kursus

Nogle workshops er af kortere varighed – 4/5 til 8 timer . og afholdes her i landet. Og der er mange af dem og af meget svingende karakter. Jeg har været på en del. Nogle helt ubrugelige (trods det gode navn) og andre virkelige gode (trods det lidt mindre kendte navn.

Mit råd til dig er at tænke over, præcis hvad du ønsker at få ud af kurset/workshop ? Er det billeder af en model til portfolien eller avanceret lyslægning til klassiske portrætter ?

Gør dig også den tjeneste at se på fotografens (typisk dem som afholder kurset) arbejde og se om det er i den retning / stil du gerne vil.

Bøger

Jeg mener, bøger kan være en god ide – du skal kende til teknik og kende dit kamera (her er din manuel god – endnu bedre er de kameraspecifikker bøger du fx finder på Amazon – også selvom de er på engelsk.

Bøger med andre fotografers værker kan tjene til inspiration – i musikkens og maleriets verden starter mange med at kopierer. Hvorfor ikke gøre det med fotografi ? Det behøver ikke være genialt hvergang….

Personligt er det at læse / se i fotobøger ikke så fantastisk givende med hensyn til at blive bedre – men jeg nyder nu at se på de mange billeder alligevel…

Tutorials

Tutorials kan være gode til at få inspiration af og til at komme igang – men jeg tror på, at du selv skal derud og trykke på knappen.

Fotoklub

At være med i en fotoklub kan være en god idé. Der kan du finde andre med samme interesse og måske finder du også nogle du klikker med og kan fotografere sammen med.

“Ros styker selvselvtilliden, ris udvikler “


Fotoklub ? – det har jeg skrevet om tidligere..

Foto meet-ups

meetup.com finder du en række grupper som mødes om fotografi. Det er gratis, der er mange forskellige genre og måske kan du der finde et uforpligtende fotosammenhold ?

Kaste dig ud i det

Du kan også gøre som en kendt foto-blogger:  bare at kaste dig ud i det. Vedkommende turnere forsat med historien om at vedkommende sagde sit job op og 3 måneder efter kunne vedkommende leve at at være fotograf. Hvis du tror på det og har mod på det så sæt igang.

Mentor / Privatundervisning

Det kan også være en god måde til enten at kickstarte dig eller til at komme videre med dit fotografi – ikke gratis men kan være en usædvanlig god ide ! (hvis du finder den rette underviser…)

Assistent for en fotograf

Prøv evt at komme med som assistent for en fotograf. Hvis du er heldig bliver du second shooter og  du kan lære en bunke.
Når du er med som assistent er billederne ikke dit ansvar (lettelse) men til gengæld er du forpligtet  til

1: at gøre som der bliver sagt
2: træde i baggrunden
3: at holde øre og øjne åbne og suge alt til dig !

Jeg har prøvet næsten alle ovenstående ting på egen krop / kamera. Hver ting har bidraget med hver deres lille ting, til at gøre at jeg kan det jeg kan idag…

PS : At leve at at være fotograf er ikke bare sådan lige….(og langtfra så glamourøst som mange tilsyneladende tror)

Skriv en kommentar