tank op på inspirationen med fotobøger

Andres fotografi giver inspiration og kan gøre dig bedre

For længe, længe siden – i 2015 – skrev jeg en blog om hvordan du kan blive bedre som fotograf eller rettere hvordan jeg kan blive bedre…. En af de ting jeg skrev var at lære fra bøger.

Bøger med andre fotografers værker kan tjene til inspiration – i musikkens og maleriets verden starter mange med at kopierer. Hvorfor ikke gøre det med fotografi ? Det behøver ikke være genialt hvergang….

Og det er sådan et forsat min holdning. Fordi jeg er ikke særlig god til at analysere på fotografers værker og kunne se og udlede præcis hvordan fotografen har ændret fotografiet eller modebranchen eller….Det er helt elementært min kære Watson: Kan jeg lide billedet eller ej ? Kunne jeg tænke mig at lave noget tilsvarende (som aldrig og skal heller ikke blive helt det samme…) ?

Så jeg leder efter inspiration til noget man kunne lave, til at drømme sig væk til og til at blive klogere på nogle ting i verden. Til det er bøger helt fantastiske !

At sidder med en bog af god kvalitet giver en anden oplevelse end at læse/se den på en iPad. Ikke at der er noget i vej med en iPad men oplevelsen er forskellig.

Jeg følte, at jeg trængte til inspiration og derfor har jeg anskaffet mig en række bøger med forskelligt fotografi:

Billederne er alle fra saxo.com, hvor bøgerne også er købt – undtagen “Wild Afrika”

Jeg vil skrive enkelt blog om en eller flere af bøgerne (fx om Marcel Gautherot)- dem som har gjort særlig indtryk. For nogle har gjort større indtryk end andre og lad os være ærlige om det: er motivet en interessant person bliver det nemmere at lave et interessant portræt. Men flere af fotograferne har løftet sig over det…

Skriv en kommentar