Forældreoprør mod dårlige skolefoto

Jeg forudser (og håber på) et forældreoprør mod de mange ufattelige ringe skolefoto, der laves af vores børn

Der er tradition for at ens børn bliver fotograferet een gang om året i skolen, hvilket som udgangpunkt er en god ting ! Forældrene  får billeder af deres børn år og år – og det gør børnene også – og der bliver der også lavet et klassebillede – noget som man kan have glæde af længe.

Specielt gruppebillederne har jeg selv haft glæde af og det er også dem vi har valgt at købe til vores børn.

Også fordi portræt billeder af dem stinker helt vildt ! – de er virkelig ringe…

Om det er fordi mange er gået over til digitalt fotografi ved jeg ikke men jeg synes at kvaliteten var bedre tidligere. Der skulle måske også en uddannet person til. Mit indtryk er at der er gået for meget fabrik idet og auto indstillinger har overtaget helt.

Jeg er med på at skal der laves billeder af alle 500 børn, lærere og gruppebilleder på tre dage er det meget vanskeligt at lave dybe portrætter. Men mindre kan også gør det. Der er ingen grund til, at lyset skal være så kedeligt og fladt som tilfældet er. Politiets mugshots er bedre !

Jeg er også med på, at det kan være mere end svært at få alle børn og lærere til at gøre som man sige….

Det papir, billeder blive printet på er også rigtig kedeligt – men lige omkring papiret har man ingen valgmuligheder. Det hele ligge i “pakker” og valgt er mellem farve og grøn-auto sort/hvid. Og pakkerne er lavet til at udnytte papirets fysiske størrelse bedst muligt

Det kunne være dejligt hvis skolen gav nogle valgmuligheder til forældrene: vil I have standard skolebilleder eller vil du have mere individuelle billeder (som naturligvis koster mere) ?

For der er en merpris, der skal betales. Personligt vil jeg hellere betale fx 750 kr. for noget godt end 450 kr for noget skidt.
Men det kræver at forældrene forlanger mere kvalitet. Man skal nok ikke regne med at skolen gør det.

billedet i toppen er scannet fra et print som er lavet omkring 1980/81

Skriv en kommentar